Fra Prix Radio-utdelingen i 2019 (Foto: Tor Erik Schrøder)
Radiodager

Ny og endelig frist for å levere bidrag til Prix Radio er 23. juni

Har du ennå ikke levert bidrag til PRIX Radio? Da har du fått et par ekstra dager å gjøre det på. Ny frist er onsdag 23. juni klokken 12.00. Finn fram det beste du har sendt det siste året og send det inn, så kan du bli vinneren av den gjeve prisen PRIX Radio.

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-Gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting.

– I år er sendeperioden utvidet, så gå i arkivene og finn fram det beste du har produsert mellom 1. april 2020 og 31. mai 2021. Levér det inn til Prix Radio og bli med i det jeg mener er årets mest spennende konkurranse, sier Heidi Røneid, Norsk Lokalradioforbunds representant i hovedjuryen i Prix Radio.

Det er 23 kategorier i årets Prix Radio, som årets lokalradioprogram, årets lokalradio, årets intervju og årets morgenflate.

Prix Radio arrangeres 29. oktober og arrangørene håper at det igjen er mulig å samle bransjen for en velfortjent middag, prisutdeling og fest.

– Det å stå på scenen til applaus fra hele radio-Norge er en fantastisk følelse. Så finn fram radiogullet og meld det på årets konkurranse, sier Røneid.

Lokalradiojury
Etter at registreringen av bidrag er stengt vil tre juryer bestående av til sammen 12 personer fra hele spekteret av lokalradiobransjen bedømme bidragene. De vil så sende tre bidrag i hver kategori videre til hovedjuryen i Prix Radio. Hovedjuryen vil så plukke ut fem nominerte, som så går videre til deljuryene, hvor det sitter representanter fra Lokalradio, NRK, P4 og Radio Norge. Disse plukker så ut en vinner som offentliggjøres på PRIX Radio-showet i oktober.

Slik melder du deg på:
Påmeldte bidrag til Prix Radio 2021 skal være kringkastet eller publisert første gang i perioden fra og med 1. april 2020 til og med 31. mai 2021. Bidraget skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien. I kategorier hvor kun høydepunkter fra en sending leveres skal høydepunktene bestå av hele stikk/reportasjer/intervju slik det ble sendt, ikke korte utdrag.

Før du melder på ditt bidrag, må du sette deg inn i priskategoriene. Du må selv gjøre opp en mening om hvilken kategori innslaget tilhører og deretter sørge for påmelding i riktig kategori.

Meld bidrag på via denne linken

Fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. NB! Denne havner ofte i spamfilteret. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du «Gå tilbake for å registrere bidraget», etter at du har lastet opp. Da ser du lydfilen. Velg «Registrer» under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Du vil få opp en liste over alle bidragene du har registrert på siden hvor du registrerer. Sjekk at alt du har meldt på ligger der.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.