Hederspris til Andreas Reitan på Prix Radio 2019
Radiodager

Oppfordrer lokalradio til å sende inn bidrag

Daglig leder i Radiodager oppfordrer alle i lokalradio til å sende inn bidrag til Prix Radio. Fristen for å sende inn nærmer seg. 

Redaksjonen i lokalradio.no har snakket med flere i lokalradio som ikke føler det er bryet verdt å sende inn bidrag til Prix Radio, som er radiobransjens årlige kåring av det beste radio har å tilby.

Det er riktignok vanskelig å vinne en pris i konkurranse med NRK, Bauer og P4-gruppen som alle har mye større ressurser enn lokalradio, men det er også en ære å bli nominert, mener Scott Janssen:

– Hvis man oppnår en nominasjon så mener jeg man egentlig burde være litt fornøyd med det, sier Janssen i podcasten Radionytt.no

Han påpeker at også lokalradio kan vinne, ikke bare i de lokale kategoriene men også i beinhard konkurranse med de store riksaktørene:

– Vi har jo opplevd lokalradio som vinner også, Elverumsradioen husker jeg jo som kommenterte håndballkamper så det suste oppi der. Det var jo helt fantastisk radio som knuste alt som ble laget av andre kanaler, sier Radiodager-sjefen.

Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-Gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting.

– I år er sendeperioden utvidet, så gå i arkivene og finn fram det beste du har produsert mellom 1. april 2020 og 31. mai 2021. Levér det inn til Prix Radio og bli med i det jeg mener er årets mest spennende konkurranse, sier Heidi Røneid, Norsk Lokalradioforbunds representant i hovedjuryen i Prix Radio.

Det er 23 kategorier i årets Prix Radio, som årets lokalradioprogram, årets lokalradio, årets intervju og årets morgenflate.

– Kategoriene favner bredt, og skal dekke det meste som sendes på radio. Bidragene som leveres inn til NLR vurderes av flere juryer før en vinner til slutt kåres, sier Røneid.

HER FÅR DU VITE MER OM HVORDAN DU MELDER PÅ BIDRAG TIL PRIX RADIO

Vil du høre mer av podcasten Radionytt? Klikk på lenken nedenfor:

RADIONYTT PODCAST SESONG 2 EPISODE 4

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.