Radiolederdebatt på Radiodager 2019: F.v: Sigrid Sollund, debattleder. Kenneth Andresen, P4. Aslak Skretting, Norsk Lokalradioforbund. Cathinka Rondan, NRK, Jim Receveur, Bauer FOTO: Tor Erik Schrøder
Radiodager

Programmet for Radiodager er klart

Det blir digital utgave av Radiodager og Prix Radio fredag 30. oktober. Nå er også programmet for dagen spikret og det blir radiosjef-debatt også i år. 

Som kjent blir årets store radiokonferanse annerledes i år på grunn av korona-pandemien. Derfor arrangeres Radiodager i år online og det hele skjer om drøye fire uker.

Det starter fredag 30. oktober kl 12.oo og pågår fram til klokken 15.00. Kulturminister Abid Raja vil åpne det hele med en hilsen, så skal Kristian Tolonen fra NRK fortelle oss status for norsk radio 2020.

Så kommer den tradisjonelle radiosjef-debatten, som ledes av Sigrid Sollund, programleder i Dagsnytt Atten. Deltagere er Jim Receveur Administrerende direktør i Bauer Media Norge,  Cathinka Rondan Radiosjef i NRK, Aslak S. Skretting Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Kenneth Andresen Radiosjef i P4-gruppen

Den største utfordringen for alle som lager lyd er at markedet er i ferd med å bli fragmentert. Alle ønsker å være publisister og radioen blir utfordret av Itunes, Spotify og TuneIn. Hvordan skal radioen vinne over utfordrerne? Hvordan skal vi lære opp kunder og sponsorer til å forstå at radio ikke bare er i bilen? Og hvor tynt skal knapt tilmålte ressurser i mediehusene spres for å strekke over satsing på et større tilbud – når vi ser både en vekst i både lineær og valgbar lytting?

Etter radiosjefdebatten kan du blant annet få med deg en sesjon om radio i koronaens tid, der Thor-Magnar Thorsen fra Radio 102 er en av deltagerne, sammen med Gry Veiby, Tore Eide og Rune Nilsson fra NRK.

Podkastrevolusjonen er tema for en annen av sesjonene på årets Radiodager! Hvordan valgbar lyd endrer radiobransjen skal Line Tandberg Martens Styreleder i Podtoppen forteller om, sammen med  Erik Aasheim Journalist og forfatter, Vilde Batzer Podkastansvarlig i NRK, Kari Hesthamar Svarttrost Produksjoner.

En sesjon mange vil se fram til er et møte med Anne Lindmo, som skal fortelle om sitt radioliv. I presentasjonen av sesjonen står det:

– Helt siden Anne Lindmo leda programmet Anne Panne i Radio Nova, har hun hatt en særegen stil og tilstedeværelse i media. De siste tjue årene har hun vært en av NRKs viktigste programledere på radio og TV, men selv etter at hun ble «Fredagsdronninga» på TV mista hun aldri kjærligheten til radioen.

Også Prix Radio blir digitalt og utdelingen av årets radiopriser er foreløpig satt opp til å begynne kl. 18.00

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.