Radiodager 2015 Foto: radiodager.no
Radiodager

Radiodager og Prix Radio blir online i år

Radiodager har bestemt seg for å gjøre konferansen digital i år, på grunn av korona-situasjonen. Prisutdelingen Prix Radio blir også digital. 

– Vi håpet i det lengste at skulle være mulig å gjennomføre normalt, men etter råd fra NRK, Bauer og P4 valgte vi nå og gå ut med at vi gjennomfører både fagdelen og Prix radio digitalt i år pga. korona og smittesituasjonen, sier daglig leder i Radiodager, Morten Scott Janssen.

Den fysiske konferansen skulle blitt arrangert i Oslo i oktober i år, men med gjeldende smitteverntiltak er det ikke mulig å arrangere noe med mer enn 200 deltakere. De siste ukene har smitte-situasjonen i Norge blitt forverret og alle opphevelser av tiltak er satt på vent.

Med det som bakgrunn måtte man ta en avgjørelse nå, siden det må være noe tid til påmelding:

– Vi måtte ha startet påmelding omtrent nå og det er for stor usikkerhet nå til at noen vil kjøpe billetter, sier Scott Janssen.

Jobber med å få det praktiske på plass

Hvordan dette skal foregå i praksis jobber nå ledelsen i Radiodager iherdisk med, og de er allerede i dialog med flere aktører om strømming etc.

– Vi gjennomfører alt fra kl.12 fredag 30. oktober , med flere fagsesjoner, inkludert Radiosjefdebatten. Alt kan følges på en stream som vi håper å gjøre tilgjengelig for så mange som mulig, sier Radiodager-sjefen.

Digital Prix Radio

Også Prix Radio blir arrangert online i år, samme kveld altså fredag 30. oktober. Arbeidet med å finne nominerte og kåre vinnere fortsetter som før, men med korona-restriksjoner:

– Alle bidrag er nå under vurdering og hovedjuryen jobber fram de nominerte slik at de blir offentlige senest 18. september, sier Scott Janssen.

Også juryarbeidet skjer digitalt via teams for både hovedjuryen og deljuryene. Samme gjelder også Podcast som har sine egne juryer.

Økonomisk usikkerhet for Radiodager

En avlysning av den fysiske konferansen skaper hodebry for arrangøren økonomisk, men Radiodager-ledelsen er optimister:

– Utfordringen nå er å finne en måte å skape noen inntekter på. Vi diskuterer med kringkasterne hva de kan bidra med og ser på ulike støtteordninger om vi kan hente noen inntekter der. Koster selvsagt litt og gjennomføre også digitalt, sier Morten Scott-Janssen til lokalradio.no og avslutter med:

– Men hold av fredag 30.10 – fra kl.12 og ut kvelden til Radiodager og Prix radio 2020!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar