Studio - Foto: Radio Luster
Radiodager

Rekruttering til bransjen tema for Radiodager

At lokalradio sliter med å få tak i nye medarbeidere er en utfordring for hele bransjen. Dette er tema for en av sesjonene under årets Radiodager. 

Det er bare seks uker igjen til årets store norske radiokonferanse og deler av programmet til fagdelen er nå på plass.

Av de sesjonene som er spikret finner vi en med tittelen: “Foten inn i døren – Hvordan går det med rekrutteringen i bransjen?” Dette skriver Radiodager om sesjonen:

På nrk.no kunne man i februar lese at  Radio Luster i Sogn og Fjordane sliter med mangel på nye medarbeidere, og at det kunne bli kroken på døren for radiokanalen.

Hvordan står det egentlig til med rekrutteringen i radiobransjen? Er entusiasmen for radio blant unge synkende? Er vi flinke nok til å gi unge lovende en sjanse?

I dette panelet samles folk fra alle sider av rekrutteringsprosessen i bransjen for å dele sine tanker. Hva kan vi gjøre bedre, og hvordan skal din bedrift sørge for å tiltrekke seg de beste talentene?

Foreløpige deltagere i panelet er Anna Shona G.  Øvervik, Johannes G. Ølfernes og Christer Pettersen-Dahl.

Oppdatert er også på menyen

En annen sesjon som er satt opp på programmet er Suksessoppskriften bak “Oppdatert”

“Oppdatert” forklarer nyhetssakene “alle” snakker om – på en forståelig og spennende måte. Podkasten er meget populær og

“Oppdatert” forklarer nyhetssakene “alle” snakker om – på en forståelig og spennende måte. Podkasten er meget populær og vant den gjeve prisen “Årets podkast” under Prix Radio 2020.

Hvordan jobber redaksjonen for å komme opp med nye ideer til å forklare kompliserte saker? Hvordan dyrker de kreativiteten og sørger for at hver episode blir spennende og unik? Og hva kan andre redaksjoner lære av “Oppdaterts” metoder?

Dette skal du få svar på når Ragna Nordenborg, programleder i “Oppdatert”, lærer bort redaksjonen beste tips og triks.

Kilde: hentet fra radiodager.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.