Røverradioen vinner årets lokale/regionale sendeflate under Prix Radio 2016 (Foto: Lasse Mørkhagen / radiodager.no)
Radiodager

Ny og endelig frist for å levere bidrag til Prix Radio er 3. mai

Har du ikke levert bidrag til PRIX Radio? Da har du fått et par ekstra dager å gjøre det på. Ny frist er onsdag 3. mai klokken 12.00.  Finn fram det beste du har sendt det siste året og send det inn, så kan du bli vinneren av den gjeve prisen PRIX Radio.

Prix Radio er konkurransen for alle som arbeider med og i radio i Norge, og omtales som radiobransjens egen Oscar-utdeling.

Legg spesielt merke til at det i år er flere nye kategorier og nye krav til levering. Blant annet skal Norges beste lokalradio hedres for første gang under radiobransjens egen prisutdeling til høsten.

Hver radiostasjon kan melde på ett bidrag i hver av de 21 kategoriene. Lokalradioer som tilhører en radiogruppe og som har samkjøringer kan ikke sende inn flere utgaver av samme identiske radioprogram som f.eks. et humorshow som sendes uendret på flere stasjoner. Derimot kan radiogrupper sende inn et program pr. stasjon der programmene er unike som for eksempel morgenshow som varierer fra by til by. Lokalradiostasjoner som eies av MTG og Bauer melder på sine bidrag gjennom sine eiere. For å melde på bidrag gjennom Norsk Lokalradioforbund må stasjonen være medlem i NLR.

Nye kategorier
Oversikt over kategoriene finner du her. Legg merke til at det i år er flere nye kategorier og at det også er nye krav til hva du skal sende inn i hver kategori.

Bidragene må ha vært sendt fra og med 1. april 2016 til og med 31. mars 2017. Registreringen åpner 1. april, og stenger torsdag 27. april klokken 12.00. Ikke vent til siste liten, men registrer bidragene så snart registreringen åpner. Husk også å lese gjennom de generelle reglene for Prix radio slik at du er sikker på at bidragene følger disse.

Lokalradiojury
Etter at registreringen av bidrag er stengt vil tre juryer bestående av til sammen 12 personer fra hele spekteret av lokalradiobransjen bedømme bidragene. De vil så sende tre bidrag i hver kategori videre til hovedjuryen i Prix Radio. Hovedjuryen vil så plukke ut fem nominerte, som så går videre til deljuryene, hvor det sitter representanter fra Lokalradio, NRK, P4 og Radio Norge. Disse plukker så ut en vinner som offentliggjøres på PRIX Radio-showet i september.

Slik registrerer du bidrag

Følg denne lenken: http://prixradio.east.no/registrer/ og fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du “Gå tilbake for å registrere bidraget, etter at du har lastet opp”.

Da ser du lydfilen. Velg “Registrer” under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Merk at opplasting IKKE vil fungere fra iPhone eller iPad eller andre medier som ikke støtter flash. Det kan være lurt å ha back-up av teksten i Word eller text edit, en vet aldri med datamaskiner.

Bidragene skal være på en sendetime, hvis ikke annet er bestemt for en kategori. Det vil si at opptaket ekempelvis skal dekke fra klokkken 07:07 til klokken 08:07. Bidragene leveres uten musikk, men med ca. 5 sekunder inn og ut av musikken og reklame.

Påmeldingen er laget av Østlandsnett. Har du problemer med det tekniske kan du kontakte Østlandsnett på dagtid mellom kl. 09.00 – 16.00 på telefonnummer 62 81 28 80.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.