Foto: Lasse Mørkhagen
Radiodager

Skal kåre årets lokalradio under Prix Radio 2017

Nå skal også Norges beste lokalradio hedres under radiobransjens egen prisutdeling, Prix Radio. Det er klart etter at kategoriene og kriteriene ble lansert i går.

– Prix Radio vil ha med hele bransjen og sett ekstra pris på de lokale innslagene. Vi vet det lages mye god lokalradio og vil gjerne hedre dette spesielt. Det er ikke alle bidrag som til nå har passet inn i de andre klassene og da opprettet vi denne kategorien, sier daglig leder i Radiodager, Morten Scott Janssen til lokalradio.no.

Det er den lokalradioen som i størst grad har spilt en rolle for sitt nedslagsfelt det siste året som skal hedres. Kriteriene som bedømmes er omdømme og oppslutning i lokalmiljøet, engasjerende innhold, nyskaping og utnyttelse av radioens fortrinn. De påmeldte skal ha konsesjon for å drive lokalradio på FM og/eller DAB+ i Norge. Lokalradioen presenteres i en kort tekst (maks. 100 ord), og gjennom en lydfil på maks. 10 minutter som utdyper tilbudet til kanalen og inneholder høydepunkter fra produksjonen i året som gikk.

– Vi håper på stor påmelding fra de som ikke vanligvis sender bidrag til Prix radio, sier Janssen.

Påmeldingen til Prix Radio for lokalradio åpner 1. april. Påmeldte bidrag til Prix Radio 2017 skal være kringkastet eller publisert som podkast første gang i perioden fra og med 1. april 2016 til og med 31. mars 2017.

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, Modern Times Group, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar