Illustrasjon: DAB-sender
Radionyheter

1 Fm Molde snart på DAB

Stadig flere lokalradioer kommer nå med egne lokale DAB-nett. 1 Fm Molde har valgt Paneda som leverandør av sitt utstyr. 

– Vi synes det er spennende å sette i gang med DAB og utforske mulighetene dette gir. Det sier teknisk sjef i 1 FM Molde, Stian Viken.

Lokalradioen fra Romsdal har valgt Paneda som leverandør av det som kalles et komplett head-end system. Det betyr at multiplexer og enkodere vil bruke Paneda 1U all-in-one solution.

– Dette er en løsning som passer oss godt både teknisk og økonomisk, sier Viken i en pressemelding.

Systemet til Paneda er spesiellt designet for de som skal begynne med DAB i småskala. Det krever liten investering og forkunnskap om teknologien, sier Lars-Peder Lundgren, Sales Manager i Paneda.

Mer om dette på paneda.no

1 FM Molde er en lokalradio som opplever stor oppslutning i sitt nærområde og har lenge ligget blant de fem mest populære lokalradioene i landet.

1 FM, som de fleste andre lokalradioer, fortsetter også å sende på FM i mange år fremover, i tillegg til å være tilgjengelig på DAB.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar