Hanne Fleischer og Stian Viken Foto: 1 Fm Molde
Radionyheter

1 FM Molde snart på DAB

Eierne av 1 FM Molde har bestemt seg for å satse på DAB og vil investere millioner av kroner i digitalradio.

Styret i Romsdals Budstikke, som eier 1 FM Molde, bestemte seg i forrige uke for å satse på DAB, etter lang betenkningstid.

– Dette er en millioninvestering, vi har derfor vært i tenkeboksen rundt DAB-satsingen en stund. Nå har styret vedtatt å gå for DAB, noe jeg er godt fornøyd med, sier Ole Bjørner Loe Welde, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Romsdals Budstikke.

Et viktig moment for DAB-vedtaket var et tilskudd på 600.000 kroner fra Statens medietilsyn. Den øvrige kostnaden for DAB-utbyggingen tas av Romsdals Budstikke, skriver avisen på sine hjemmesider.

Nå begynner arbeidet med å sette opp sendere og det tekniske utstyret som trenger for å få lokalradioen på DAB:

– Vi har ikke inngått noen kontrakter ennå, så vi vet ikke når utstyret er på plass eller når montørene har tid til å gjøre jobben. Det er mange lokalradioer rundt om i landet som skal over på DAB, nå, så det kan være litt ventetid, sier kanalsjef Stian Viken.

Til tross for at 1 FM setter opp DAB-sendere vil de fortsette å sende på FM også etter at rikskanalene slukker sine FM-sendere i 2017, slik som de fleste lokalradioer i Norge vil gjøre.

– Vi skal opp med to sendere nå til å begynne med. En på Tusten og en som skal dekke Molde sentrum. Den blir plassert enten på Vikenakken eller i sentrum et sted. Noen av områdene vi har konsesjon for vil i denne perioden ha bedre dekning på FM enn DAB, forklarer Viken til rbnett.no

I Møre og Romsdal og Trøndelag slutter NRK å sende på FM 8. februar. 21. april stenger også P4 og Radio Norge sine FM-sendinger. Etter det blir 1 FM alene igjen på FM i sitt område. 1 FM er en av landets mest populære lokalradioer med solid oppslutning i sitt eget område

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar