Pinell Go i flere utgaver. Foto: TT Micro
Radionyheter

10 000 brannfarlige DAB-radioer

Det kommer stadig meldinger om DAB-radioer som tar fyr, likevel er det fortsatt 10 000 potensielle brannbomber i norske hjem.

Mens Harald Wergeland var ute et øyeblikk, begynte radioen å brenne på kjøkkenbenken.

– Det var maksimal flaks at jeg kom inn døra like etter at radioen hadde tatt fyr. Hva som kunne ha skjedd dersom jeg hadde rukket å gå til sengs tør jeg nesten ikke tenke på.

Dette forteller Harald Wergeland, som er bosatt på Ingøy i Vest-Finnmark, til NRK. Han fikk slengt en bøtte vann over kjøkkenbenken der radioen sto og avverget at det ble større skader.

Radioen det er snakk om er en Pinell Go, og det har vært mange slike branner det siste året.

Leverandøren TT Micro tilbakekalte disse radioene allerede for et år siden, fordi man fant en produksjonsfeil på batteriet som gjør at det kan ta fyr.

– Dette oppdaget vi i fjor og har siden jobbet for å varsle alle de 50.000 kundene som har kjøpt radioen. Men fortsatt er det 10.000 radioer på markedet som ikke er kommet tilbake, sier daglig leder Ole Morten Skymoen i TT Micro til NRK.

Han vet om en 30-talls radioer som har begynt å brenne. Det er altså 30 av 50 000 radioapparater. De har vært i kontakt med alle som er registrert som kunder, men de som ikke registrerte navn når radioen blir kjøpt er vanskelige å få tak i.

En av disse er Harald Wergeland, som ikke registrerte seg og heller ikke hadde fått med seg at radioen var brannfarlig.

Alle som har slike radioer, bes ta kontakt med leverandøren for å få byttet ut batteriet.

På TT Micros hjemmesider finner man følgende tilbakekalling: 

Tilbakekalling av
Pinell GO og Pinell GO+

 Vi har oppdaget en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+ som i sjeldne tilfeller kan forårsake overoppheting. For din sikkerhet tilbakekaller vi derfor alle GO/GO+ radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

Kundesikkerhet er øverste prioritet for Pinell, og vi har derfor frivillig besluttet å tilbakekalle produktet. Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri.

Tilbakekallingen og returprogrammet omfatter bare modellene Pinell GO og GO+.

Vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar