Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
Radionyheter

10 000 potensielle «brannbomber» i norske hjem

Hver måned får Pinell melding om en ny brann i en DAB-radio av typen Pinell GO, til tross for at det er mer enn et år siden radioen ble tilbakekallt. Pinell ber derfor om hjelp til å få inn de som fortsatt ikke er sendt tilbake 

I september 2015 tilbakekalte Pinell radiomodellene Pinell GO og Pinell GO+. Tilbakekallingen gjaldt radioer solgt i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015. Grunnen til tilbakekallingen var en feil i batteriet som kan forårsake overoppheting og mulig brann. Pinell har så langt byttet batteri på ca 40 000 radioer, men det er fortsatt cirka 10 000 radioer som har det gamle batteriet.

Pinell har fått melding om 48 branntilløp.

– Materielle skader kan erstattes. Det kan ikke liv. Derfor håper vi at både folk og media, kan hjelpe oss å få returnert de siste radioene, sier Ole Morten Skymoen, daglig leder i Pinell.

Dersom du har Pinell GO/GO + eller oppdager at noen du kjenner har den og kjøpte den i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015, trekk ut kontakten og sørg for at ingen bruker den. Følg anvisningene på www.pinell.no og send den til Pinell for å bytte batteri. Du får radioen tilbake med et nytt og trygt batteri.

– Vi oppfordrer alle til å informere og sjekke at venner og familie har fått med seg alvoret. Ring han eller hun som aldri leser avisen og spør hvilken radio de har. Dobbeltsjekk med besteforeldre, tanter og onkler, råder brannmester Harald Nordnes i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Brannfaren

– Radioer blir ofte plassert på en hylle eller benk inntil en vegg. Når batteriet i radioen begynner å brenne, kan det raskt ta fyr i veggen, og da er spredningsfaren stor. Derfor er det så uendelig viktig at folk ikke tenker at «det skjer sikkert ikke meg», sier brannmester Nordnes.

Nordnes har selv vært med på å slukke en brann som følge av et defekt batteri i en Pinell GO-radio som tok fyr i Tønsberg.

– En radio av typen Pinell GO tok fyr hjemme hos en ung kvinne i Tønsberg i 2015. Det hadde allerede begynt å brenne godt inn i veggen da vi kom på stedet. Hadde det ikke vært for røykvarsler og rask reaksjon, kunne det gått riktig ille. Hun bodde i en blokk og det hadde vært forferdelig om denne brannen hadde spredd seg. Heldigvis gikk det bra, forteller Nordnes.

Instruksjoner for returprogram:

Gå inn på www.pinell.no og følg lenken til informasjon om returprogrammet. Dersom du ikke har tilgang til internett kan du ringe vår supporttelefon på tlf: 22 74 88 40.

· Les instruksjonene og fyll ut skjemaet. Hvis du har mer enn én radio, fyller du ut skjemaet en gang for hver av dem.

· Når du er ferdig får du opp en postlapp med forhåndsbetalt porto. Denne printer du ut.

· Pakk radioen din forsvarlig i en eske, klistre på postlappen og lever den på nærmeste postkontor

· Batteriet vil bli skiftet ut og du vil få radioen tilbake i posten

Mer informasjon om de nye batteriene:

Det nye batteriet er levert av den norske leverandøren Hans H. Schive AS.

Batteriene er konstruert med tanke på optimal energitetthet, livstid, robusthet og sikkerhet. Battericellene er av ypperste industriell kvalitet og produseres av Panasonic i Japan. Panasonic er en av verdens største og mest respekterte produsenter av Li-Ion batterier. Hans H. Schive AS har levert batteriløsninger i mer enn 30 år og er i dag en betydelig leverandør av standard og skreddersydde batteriløsninger til olje- og offshore, samt til industri og forsvarsapplikasjoner.

Se mer informasjon om kundesupport på www.pinell.no

Kilde: Pinell

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar