1FM frokostshowet, Stian Viken og Hanne Fleischer
Radionyheter

1FM har lansert en egen jazzkanal

– Hva er vel mer naturlig enn en egen jazzkanal i Molde? Det sa kanalsjef Stian Viken i 1FM da lokalradioen lanserte en ny kanal i sommer. 

1Fm har lenge gjort det bra med sin hovedkanal som sendes både på FM og DAB. I tillegg har de to kanaler som bare sendes digitalt, 1FM Gull og 1FM Rock. Nå satses det på jazz i nettopp jazzbyen Molde.

– Jazzkanalen har en helt annen profil, og kan omfavne flere og voksnere lyttere. Det er vokaljazz som er fokus. Balsam for ørene, men også svingende og funky, sier Viken til Romsdals Budstikke, som også eier 1FM.

Innholdet på kanalen blir det samme som for hovedkanalen – blant annet med frokostshowet med Stian og Hanne – men altså i en  annen innpakning.

På den nye kanalen vil du finne låter av dagens jazzvokalister, som Melody Gardot, Diana Krall, Kurt Elling, Norah Jones og Esperanza Spalding, og også store klassikere som Etta James, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra og Nina Simone.

Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde tror det er riktig veg å gå:

– Jeg har fått mange tomler opp både fra ansatte og folk som besøker mediehuset. 1fm lager allerede mye bra innhold. Nå kan man høre Diana Krall og Nina Simone i stedet for listepop, sier Welde til Romsdals budstikke.

1FM har fått støtte til å utvikle prosjektet fra Medietilsynet. I første omgang er det snakk om et prøveprosjekt på ett år.

1 FM Jazz er kun tilgjengelig digitalt, på lokal DAB og på nettradio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.