Hanne og Stian i 1FMs frokostshow. Her i julestemning. Foto: 1 FM
Radionyheter

1FM tror på flere lyttere

1 FM Molde er klare til det store radioskiftet i Midt-Norge. Lokalradioen vil fortsette å sende på FM minst til 2022 og kommer snart også På DAB. Dermed er det godt håp om flere lyttere.

Allerede i morgen, 8. februar forsvinner NRK fra FM-båndet i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. I april forsvinner også P4 og Radio Norge fra FM og lokalradioene blir igjen alene på FM. Dette gjør Stian Viken i 1FM Molde til optimist:

– Ja, vi antar at det fremdeles vil bli stående igjen FM radioer i både hjem og biler hvor 1FM og den kristne nisjestasjonen Radio PS etterhvert vil være eneste alternativ. Hvor lenge fordelen med å sende på FM vil vare, blir spennende å se, sier Viken til lokalradio.no.

1 FM Molde har lenge hatt en plass blant landets mest populære lokalradioer og har dermed allerede bra lyttertall. Derfor ser ikke ledelsen i 1FM noen større forandringer når NRK forsvinner fra FM-nettet:
– Vi gjør ikke noen forandring på innhold eller format. Vi føler at vi treffer bra med det vi allerede gjør, sier Viken. Om kort tid kommer lokalradioen i Molde også på DAB:

– Vi er ikke oppe på DAB enda. Venter på antennene som er forsinket. I mellomtiden kjører vi en kampanje for å fortelle lytterne at det fremdeles vil være liv i FM-radioen til folk. At vi fortsetter på FM, men også kommer på DAB.

FM-slukkingen gjelder kun riksradio i de tre fylkene i Møre og Romsdal. Alle lokalradioer i dette fylket har fått forlenget sin konsesjon til 2022.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar