Tommy Novik og Benjamin Solås i Radio 3 Bodø Foto: Stian Høgland
Radionyheter

20 år på lufta for Radio 3 Bodø

Lokalradioen Radio 3 Bodø startet opp sine sendinger i 1997. I år har de feiret jubileum gjennom hele året. Vi gratulerer med 20 år!

Radio 3 i Bodø har hatt et fint år på flere måter. Etter at rikskanalene forsvant fra FM i Nordland i januar har lyttertallene gått i taket for lokalradioene i fylket. Samtidig har Radio 3 hatt jubileum.

– Vi markerer det hovedsaklig med å være mer offensiv i byen dette året, og har hatt flere live sendinger rundt om i byen, forteller Benjamin Solås til lokalradio.no

I forbindelse med selve dagen for jubileet ble det også kake i lange baner, i tillegg til at Radio 3 Bodø også gir bort dagens Radio-kake.

Etter 20 år på lufta ser fremtiden fortsatt lys ut for lokalradioen i Bodø, forteler Solås:

– Vi får gode tall fra TNS Gallup og vi merker god respons på sakene og konkurransene våre.

I løpet av det siste året har tallene vist en økning på mellom 70 og 100 % på lyttertallene, mens rikskanalene i Nordland har tapt lyttere.

Radio 3 Bodø, som de fleste andre lokalradioer, fortsetter å sende på FM minst til 2022. Men, nå kommer Nordlands-radioen også snart på DAB:

– Vi håper å begynne monteringen av DAB i desember, avslører Solås til lokalradio.no. Han mener likevel at FM fortsatt er viktig:

– Vi satser mer på FM og har nylig oppgradert den ene senderen vår slik at den når ut i hele Salten, samme signal som P1 hadde i Bodø før.

Radio 3 Bodø var sterkt i fokus i januar når rikskanalene startet sin FM-slukking, nettopp i Bodø. Med rikskanalene borte bestemte lokalradioen seg for en liten forandring, for å forsøke å kapre de voksne lytterne.

– Musikken blir litt mer mildere, ikke bare listepop og dunk-dunk som ei eldre dame sa i telefonen, sier Tommy Novik til lokalradio.no.

Han forteller også at de har fått flere telefoner fra folk som er interessert i å kjøpe radioreklame.

Radio 3 Bodø samarbeider med Avisa Nordland og har både på radio og avis markedsført at det ikke blir stille på lokalradioen. Det er også en annen lokalradio i Bodø, FM 8000. Det er dermed to frekvenser som fortsatt er aktive på FM i Bodø.

 

NB: Vi vil gjerne høre om alle lokalradioer som har jubileum, enten det er 10, 20, 30 eller 50! send en epost til redaksjonen på post@radionytt.no

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar