Google Home smarthøytaler
Radionyheter

2019 blir i lydens tegn

Året starter med en gladmelding for alle oss som jobber i radio. 2019 blir i lydens tegn, er den enstemmige dommen fra flere mediefolk. 

Det er fagbladet Journalisten som har snakket med tre fremtrendende mediefolk om trendene for 2019 og svaret var entydig: Lyd blir bare mer og mer viktig. De er dog ikke helt enige om smarthøytalere vil ta av i år eller ikke.

Og det er lanseringen av smarthøytalere på norsk like før jul i fjor som er bakgrunnen for denne troen på lydinnhold i 2019:

– Den store supertrenden innenfor journalistikken blir lyd og stemme. Flere mediehus vil eksperimentere med ulike stemmeassistenter og disse nye apparatene. Jeg har dratt det så langt at jeg sier det er starten på slutten for den mobile æraen. Det er mange som tror dette blir det nye grensesnittet.

Det sier Ann Axelsson, som er redaktør for Schibsteds fremtidsrapport.

Medieforsker Jens Barland trekker også lyden fram som en teknologisk utvikling, men fra et litt annet perspektiv:

– Til nå har vi i stor grad forholdt oss til internett som et skjermfenomen. ….. Vårt forbruk av medieinnhold vil flytte seg fra at vi ser med øynene og taster med fingrene til at vi snakker, spør og hører, sier Barland.

Fungerende nyhetsredaktør Geir Terje Ruud i NTB trekker også lyden fram som en trend. Men:

– Det tar ikke helt av i 2019 heller, mener han.

– Det blir året der bransjen blir bedre til å samarbeide om de store utviklingsprosjektene, i stedet for å konkurrere på områder som ikke skiller mediene fra hverandre, sier han til Journalisten.

HER KAN DU LESE ALT EKSPERTENE SIER

(Journalisten.no)

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar