Flaskeposten er en populær aktivitet på Radio 102s sommerturné (Foto: Radio 102)
Radionyheter

21 stoppesteder for Radio 102s sommersendinger

Radio 102 reiser hver sommer rundt i ditriktet for å møte sine lyttere. 2018 er intet unntak og i år besøker radiostasjonen ikke mindre enn 21 ulike steder med sine sommersendinger.

– Vi har gjennomført slike sendinger i en årrekke og fungerer slik at vi rett og slett flytter radioen ut til der folk er. Det kan være på festivaler og markeder, men vi sender også fra steder der det i utgangspunktet ikke skjer noe spesielt. Det er viktig for oss at vi i løpet av sommeren får besøkt hele dekningsområdet vårt. Det betyr fra den ytterste øy i vest (Røvær) til de dypeste fjorder (Skånevik), sier ansvarlig redaktør i Radio 102, Thor Magnar Thorsen til lokalradio.no.

Programlederne Monica Thorsen og Helge Bertelsen på tur med Radio 102 (Foto: Radio 102)

Det er nitidig planlegging som ligger bak en slik turné, for som regel er programmet tettpakket med gjester, sommerinnslag og lytterdeltakende aktiviteter.

– På hvert sted vi kommer til inviterer vi aktuelle gjester. Dette kan være artister, kulturpersonligheter eller andre personer som er engasjert i lokalsamfunnet vi besøker. Enkelte dager legger vi bare ut på tur uten noe spesiell agenda. Da lager våre reportere sommerradio etter «innfallsmetoden». Vi stopper opp og prater med folk der vi ser folk. Det kan være på badestranda, rasteplassen, turløypa eller utenfor nærbutikken. Her treffer vi som regel både fastboende, gjennomreisende og turister, sier Thorsen.

Blant lytteraktivitetene som har fulgt sommerturneen gjennom mange år, peker flaskeposten seg ut som den mest populære.

– Vi alltid med oss Radio 102s flaskepost, noe som alltid er populært blant både små og store. Det er ofte jakten på 102’s flaskepost som gjør at folk kaster både klær og frykt for 12 grader i sjøen. Gjennom våre samarbeidspartnere sørger vi for at det er store og små premier i alle flaskene vi deler ut i løpet av sommersesongen (ca. 400 i tallet) og hovedpremien er båt og motor til en verdi av 35.000,- kroner.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar