Andreas Reitan startet Nea Radio for nøyaktig 30 år siden. Foto: Øyvind Skogmo Hansen/Nea Radio
Radionyheter

30 år for Nea Radio

Det er disse dager jubileum i Nea Radio. Lokalradioen i Sør-Trøndelag har holdt det gående i 30 år!

Det var 31. oktober 1986 at en ny lokalradio, eller nærradio som det het den gangen, så dagens lys i Sør-Trøndelag.

Det var da andelslaget Nea Radio ble stiftet. Det skjedde i kommunestyresalen i Selbu rådhus etter at et interimstyre hadde sørget for kronerulling og andelskapital nok til innkjøp av studio- og senderteknisk utstyr for å komme seg på lufta. Selbu var den første konsesjonskommunen, så ble det sendinger også i Tydal, så i Holtålen og deretter Røros.

Etter 30 år er Nea Radio i dag blitt Norges mest populære lokalradio med sju ansatte. Og nå sender lokalradioen også i Nord-Trøndelag (Stjørdal) og på DAB i store deler av Trøndelag.

Redaktør Andreas Reitan har vært med helt siden starten av Nea Radio og forteller at idèen til å starte lokalradio blant annet dukket opp fordi han på den tiden var lærer på en medielinje. Slik sett startet Nea Radio som skoleradio på Peder Morset folkehøgskole i Selbu høsten 1985. Året etter fikk Nea Radio konsesjon for nærradiodrift i Selbu, og bygderadioen Nea Radio AL ble formelt stiftet 31. oktober 1986. Kort tid etter ble også Tydal kommune inkludert i konsesjonsområdet.

Nea Radio og NRK etablerte et formalisert samarbeid i 1995. I 1997 ble konsesjonsområdet utvidet til Holtålen og i 1999 også til Røros kommune. Nå har Nea Radio redaksjonslokaler i Ålentorget i Holtålen, Tollef Bredals vei 11 i Røros og «Mediahuset» i Selbu.

Nea Radio er medlem av Norsk Lokalradioforbund.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar