Raymond Elde på støyleiting i Skarsvåg, høsten 2017. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

30 år med Raymond Elde i Radio Nordkapp

Noen holder ut lengre enn andre. Denne måneden er det 30 år siden Raymond Elde begynte å jobbe i Radio Nordkapp og han er fortsatt kringkastingssjef. 

I november er det 30 år siden Raymond Elde ble ansatt i Radio Nordkapp.  Ett år før dette begynte Elde som frivillig i radioen.

Radio Nordkapp startet som nærradio for Nordkapp, men har nå sendinger i kommunene Nordkapp, Porsanger, Lebesby, Gamvik og Berlevåg. I tillegg kan alle sendingene følges via internett over hele verden.

Stabil bemanning og null sykefravær er årsaken til at Radio Nordkapp har overlevd til tross for dårlige rammebetingelser.

Bjørn Magne Solvik har også vært i radioen i over 30 år, først som frivillig og nå som ansatt.

–Det har vært en enorm utvikling fra bare sendinger noen dager i uken til daglige sendinger. I tillegg har internett gjort at radioen nå lager nyheter 24 timer i døgnet syv dager i uken. Den største suksessen er nok Radio Strømlaus og Radio Vannlaus og her spiller radioen en avgjørende rolle i lokalsamfunnet, sier kringkastningssjæf Raymond Elde.

Radio Nordkapp opplyser at dagen markeres med kake og middag hos Corner.

For noen uker siden gikk lokalradioen ut og oppfordret både gamle og nye programledere til å melde seg til å fylle fredagskveldene før jul, for det som har blitt en lang og hyggelig tradisjon i Nordkapp-samfunnet.

Nå er det klart at det blir radiosendinger i førjulstiden fra Radio Nordkapp.  Sesongens første kveldssending går på lufta fredag 1. desember klokken 22:00. Det blir også tradisjonell julesending med trekning av julelotteriet på lillejulaften.

Programlederne/ansvaret for sendingene: Fredag 1. desember: Nordkapp Fotballfestival. Fredag 8. desember: Honningsvåg Supporterklubb. Fredag 15. desember: Nordvågen Skole- og ungdomskorps. Fredag 22. desember: Kristina Hansen og Kari Lene Olsen. Lørdag 23. desember: Bjørn Magne Solvik.

– Kveldssendingene på fredager er god underholdning med intervju og konkurranser, sier kringkastningssjæf Raymond Elde. –Tilbakemeldinger vi har fått fra personer som har hatt kveldssending for aller første gang, er at dette var artig, sier Eide.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar