Foto: Dyrskun
Radionyheter

31 år med Dyrskuradio

Fredag starter Norges største mat og landbruksmesse, Dyrskun i Seljord. Dette blir det 31 året for Dyrskuradioen, som sender direkte fra messa med eget studio. Sendingene er allerede i gang. 

Dyrskuradioen er et samarbeid mellom Hjalarhornet, lokalradioen i Seljord og nabokanalene Radio Rjukan og Radio Vest-Telemark.

Den første utgaven av Dyrskuradioen ble sendt allerede i 1988 og har siden vært en årvis dugnad med radiofolk fra alle tre lokalradioer i Telemark.

I år er det Mikkel Aanderaa, Jan-Vidar Holte, Ole Jon Tveito, Lise Syftestad og Kyrre Dahl som skal holde det gående fra fredag morgen til søndag kveld.

Det blir direkte sending fra eget studio på Dyrskuplassen, der den unike radioen vil ta pulsen på stemningen, intervjue både utstillere og publikum, samt informere om hva som skjer og trafikk-situasjonen.

Dyrskun er i seg selv en eldgammel tradisjon som startet med fesjå i 1866. I våre dager er det et enormt arrangement som tilrekker seg rundt 90 000 mennesker hvert år, fra hele landet.

Dyrskun har over 700 utstillere og er Norges største mat og landbruksmesse. I tillegg til utstilling er det også underholdning og arrangementer for hele familen, som Veslestaulen og NM i graut.

Dyrskuradioen sendes på FM-nettet til Hjalarhornet i Seljord, Kviteseid og Nissedal. Det blir også samsending med Radio Vest-Telemark og Radio Rjukan på deres FM-nett.

Nå i våre dager sendes Dyrskuradioen selvsagt også på DAB. I forkant av Dyrskun sendes det som egen radiokanal på DAB i hele Øvre Telemark, før samsendingene med FM begynner på fredag.

Det er Statsminister Erna Solberg som skal holde den offisielle åpningstalen under Dyrskun 2018. Solberg deltar også i den store landbruksdebatten som er en del av åpningsprogrammet. Panelet er politisk topptungt og vil også bestå av Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Ap-leder Jonas Gahr Støre, og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar