Rjukan sentrum sommeren 2016 - Foto: Radio Rjukan
Radionyheter

33 år med turistradio

Helt siden 1989 har Radio Rjukan sendt turistradio hver sommer. Det er et populært innslag både for tilreisende og det lokale næringslivet. I dag starter turistradioen for 33. året på rad. 

Rjukan er en av landets mest kjente turistdestinasjoner med en plass på Unescos verdensarvliste. Rjukan er også kjent som åstedet for den spektakulære tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig. I kommunen finner man også Norges største nasjonalpark Hardangervidda og en av Norges mest tilgjengelige fjelltopper, Gaustatoppen.

Turistene strømmer til om sommeren og når det er flere tilreisende enn fastboende endrer også lokalradioen sin profil. Fra i dag blir det mer eller mindre nonstop turistinformasjon og sommermusikk, blandet med riksnyheter, et par timer Sommerblanding og selvsagt radiobingo.

– Forventingene til at årets turistsommer blir enorm er store, enda større enn i fjor. Det sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito i et intervju med lokalavisa RA.

– Vi vet at turistradioen utdanner tinndøler til å bli gode turistverter i egen kommune. Det er tilbakemelding vi får både fra turister og fastboende, sier Tveito.

All informasjon som sendes via Radio Rjukans turistradio er oppdatert og ferskt. Nødvendigvis sendes innslagene i reprise, ettersom turistene skiftes ut utover sommeren, men det er nok innhold til at det tar flere timer før man hører det samme innslaget om igjen. Siden musikken skiftes ut hele tiden, får lokalradioen meldinger om at også lokalbefolkningen setter pris på produktet.

– Det skjer såpass mye om sommeren at selv de som bor i Tinn ikke kjenner til alt og får vite om spennende aktiviteter gjennom turistradioen.

Næringslivet i Tinn kommune er med på turistradioen hver sommer og Turistradioen står for en stor andel av det årlige annonsesalget på Radio Rjukan.

Turistradioen er tilgjengelig på FM i Tinn kommune og via nettradio på radiorjukan.no.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar