Programledere på Radio 3,16 2021. Fra venstre: Terje Govertsen, Håvard Bjørnevik, Gunnhild Aksnes Kristiansen, Margrethe Tveit og Martin Engamo. Foto: Radio 3,16
Radionyheter

Fire år med Radio 3,16

19. april 2017 hadde Radio 3,16 sin første sending. Fire år senere har den kristne radiokanalen fått mange faste lyttere.

Radio 3,16 er en nesten landsdekkende kristen radiostasjon som sender på diverse lokale DAB-nett og går derfor i kategorien lokalradio.

På lyttertallene over Norges største lokalradioer ligger Radio 3,16 på en tiende plass med over 30 000 ukentlige lyttere.

Margrethe Tveit er daglig leder og programleder i Radio 3,16.  Hun forteller til idag.no at de får inn gode tilbakemeldinger fra lytterne:

– Mange forteller også at de har fått ørene opp for ny kristen musikk som de ikke har hørt om før. De visste ikke engang at slik musikk eksisterte. Det er viktig for oss å større det kristne musikklivet på denne måten og bringe ut musikk til lytterne, som de kanskje ikke får høre andre steder, sier Tveit.

Det er kanskje noen som tror at det bare er eldre som hører på en kristen radio, men det er helt feil, forteller radiosjefen:

– Vi har en kjernelyttermasse fra 19 år til 50-pluss. Vi har ganske stor andel lyttere i 30-årene. Det er vi takknemlig for. Det er en generasjon som ikke er for stor i menighetene og da synes vi det er viktig å lage et tilbud der de får det kristne budskapet servert på en måte som de kan kjenne seg igjen i, sier Tveit til idag.no.

Nettstedet har snakket med noen av de som hører på Radio 3,16. Blant annet Kjetil Jørstad (50), som holder til i Bergensområdet og lytter til kanalen nesten døgnet rundt:

– Jeg hører på radioen fra jeg setter meg i bilen om morgenen mellom seks og halv syv. En halvtime i bilen og så er jeg på kontoret der jeg kan ha den på hele dagen. Så hører jeg i bilen på vei hjem igjen. Jeg får ikke med meg alt, men utenom litt møtevirksomhet, så står den på, sier Jørstad.

Han forteller til i dag.no at han liker radarparet Terje og Margrethe om morgenen:

– Det er lattermilde og fine innslag. Så er det Gunnhild og Martin på ettermiddagen som er veldig trivelig og sprudlende folk med godt humør. Og så spiller kanalen grådig god musikk, og jeg har alltid vært glad i musikk, forteller Jørstad.

Radio 3,16 skal ha røtter i lokalradioen Radio Filaldelfia som startet i Kristiansand i 1988. I 2020 ble ettermiddagssendingen på Radio 3,16 nominert til årets sendeflate på Prix Radio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.