Jan Johnsen befarer et av sendepunktene i forbindelse med den forestående DAB-utbyggingen (Foto: Privat)
Radionyheter

40 % hører mer på lokalradio etter FM-slukking

4 av 10 hører mer på Radio Tromsø etter at rikskanalene sluttet å sende på FM. Det viser en fersk undersøkelse. Nå vil lokalradioen utvide staben. 

Radio Tromsø har lenge vært en populær lokalradio i Troms, men etter at NRK, P4 og Radio Norge valgte å slå av sine FM-sendere i 2017 har langt flere fått opp ørene for den lokale radiokanalen.

Over 40 prosent av de spurte i en undersøkele oppgir at de lytter mer til Radio Tromsø etter at de riksdekkende radiokanalene sluttet å sende på FM-nettet. Spørreundersøkelsen er gjennomført av InFact for tromsøavisa Nordlys.

– De gode tallene skyldes at vi er både på FM og DAB. Nå ser vi hvor bra det blir, sier Jan Johnsen, som eier Radio Tromsø, til Journalisten.

Han eier også Radio Bardufoss og er medeier i Radio 3 i Bodø og tilsammen dekker de tre selskapene rundt 50 % av Nord-Norge.

– For oss har det vært et kriterium for å overleve, sier Johnsen, som har konsesjon for å sende på FM ut 2021.

Johnsen tror FM-nettet vil være i drift også etter dette, både på grunn av sikkerheten og fordi resten av Europa fortsetter å bruke det analoge nettet:

– FM-nettet kommer ikke til å slukke, sier han bestemt til Journalisten.

Som flere andre lokalradioer har han nå fått flere lyttere og mulighet til å ansette flere medarbeidere:

–Vi ser snart etter flere gode radiostemmer, og vi er hele tiden på leting etter de rette personene, gjerne noen som er unge, sultne og fremadstormende, sier Johnsen til nettstedet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar