Medarbeiderne i KSU24/7 April 2016
Radionyheter

Fem nye medlemmer i NLR

Innmeldingene strømmer på i Norsk lokalradioforbund om dagen. Forbundet har fått fem nye medlemmer i løpet av kort tid. En av dem er KSU247 i Kristiansund. 

– Norsk lokalradioforbund er for oss viktig kunnskapsformidling, samarbeidsorgan for lokalstasjoner og myndighetskontaktpunkt, kommer det kontant fra driftssjef Vidar Karlsen i KSU 247 når lokalradio.no spør om bakgrunnen for at de har meldt seg inn i Norsk Lokalradioforbund.

KSU247 er en nystartet lokalradio og en nettavis på Nordmøre, som tar opp arven etter Radio Kristiansund, som la ned like før jul i fjor.

– Vi er en lokalradio i ordets rette forstand, med stort fokus på lokalt innhold. Vi ønsker å ta opp saker som engasjerer lokalt, det vil si det som hender der vi bor, sier Karlsen.

Lokalradioen har 3 ansatte, holder til i Kristiansund og dekker Nordmøre. – Vi er svært aktive på sosiale medier og har egen nettavis www.ksu247.no, forteller driftssjefen.

– For vår del er det viktig å treffe lesere og lyttere på flere plattformer. En lokalradio i dag bør kunne levere både lyd, bilde, video og tekst. Dette er effektiv ressursutnytting og gir flere ben å stå på. For våre lesere, seere og lyttere gir det et mer mangfoldig tilbud, sier han.

KSU 247 kommer etter hvert også på DAB, og har nylig sikret seg konsesjon for lokal DAB i sitt eget område. Denne konsesjonen er gyldig fra og med 1. januar 2017 og har en varighet til og med 31. desember 2031.

– Vi har som ambisjon å gi Nordmøre digital lokalradio i løpet av de nærmeste årene og har ambisjoner om å få til vårt første digitale sendepunkt i løpet av 2016, sier ansvarlig redaktør Tore Lyngvær til ksu247.no.

– Vi har laget en dekningsanalyse av Nordmøre og har en utbyggingsplan klar. Vi har allerede inngått en samarbeidsavtale med NEAS om plassering av utstyr i deres lokaliteter og sendemaster, sier redaktøren.

De andre nye medlemmene er Radio Sør Lillesand, Radio Trondheim, Haugalandnytt og Radio Nord-Salten.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar