Illustrasjon
Radionyheter

55 000 kroner i bot for ulovlige sendere

A-Media, som står bak Radio Haugaland, har fått varsel om gebyr for flere overtredelser av regelverket som gjelder radiosendere. 

Bakgrunnen for den ene saken er kontroller utført av sendernett på Lysenut og Kattnakken der A-Media har tillatelse å sende fra.

Kontrollene viste at effekten på begge sendestasjonene overskred vilkår om maksimal tillatt utgangseffekt, melder Haugesunds Avis.

Nkom mener at A-Media, gjennom aktive handlinger, har stilt inn FM-sendernes utgangseffekt til verdier som langt overskrider den maksimale utgangseffekten angitt i sendertillatelsene. For dette varsler  NKom et gebyr på 25 000 kroner.

En annen klage gjaldt Radio Vest der en kontroll avdekket et ulovlig sendepunkt litt nord for Skudeneshavn, som Egil Solberg, daglig leder i A-Media skal ha stått bak.

Etter at senderen ble slått av, skal Solberg ha bedt grunneier snu antennen 180 grader og skru på senderen igjen, skriver Haugesunds Avis.

– Dette viser at A-Media, i full visshet om senderens og sendingenes ulovlighet, aktivt har forsøkt å fortsette overtredelsen, og aktivt har forsøkt å omgå Nkoms håndheving av kravet om tillatelse, heter det i vedtaket.

For dette mener NKom at A-Media må få et gebyr på 30 000 kroner.

Egil Solberg mener hendelsene er en bagatell og omhandler gamle saker.  Det er ukjent om han godtar gebyrene.

– Det er mange slike saker her i landet hvert år. En bagatell dette sammenlignet med andre saker andre steder, sier A-media-sjefen til Haugesunds Avis.

A-Media AS må ikke forveksles med storkonsernet Amedia AS, som Haugesunds Avis er en del av.

A-Media er også selskapet som fikk tilslaget på Riksblokk 2, et riksdekkende DAB-nett.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar