Radionyheter

8 av 10 bruktbiler mangler DAB-radio

Bare 21 % av bruktbilene som selges på Finn.no har DAB-radio installert i bilen. I tillegg er det få unge som bryr seg om DAB, sier bilselgere. 

På Finn.no ligger det nær 63 000 bruktbiler for salg, av disse er det rundt 21 prosent som har skrevet DAB+ i annonsen. Det kan bety at 79 prosent av bruktbilene ikke har slikt utstyr. Dette er tall som NRK har hentet fram og presenterer.

Ser man på bilmodeller fra 2013 og eldre synker prosenten med DAB+. Da er det kun ca. ti prosent av bilene som har digitalradio som fungerer etter 2017.

– Blant bileierne er det en av tre som oppgir at de har DAB i bilen, sier Øyvind Vasaasen avdelingsdirektør for medieutspilling og beredskap i NRK.

Kanskje enda verre er at det kjøperne knapt nok bryr seg om dette og det er mange unge som kjøper bruktbil:

– De yngre kundene bryr seg ikke om det er DAB-radio i bilen. Men DAB er viktigere for de litt eldre kundene, sier Mohyedin Khaled i Bruktbilforum AS til NRK.

– For halvparten av våre kunder er det uten betydning om det er DAB-radio i bilen. De unge bryr seg ikke så veldig mye om det. De er mer opptatt av bluetooth og andre tekniske løsninger for å strømme musikk, sier Eric Lomme, salgssjef hos Solberg Bil til statskanalen.

HER KAN DU SELV LESE ARTIKKELEN HOS NRK

Etter planen skal NRK begynne å slukke sine FM-sendere i januar neste år, mens P4, Radio Norge skal sammen med NRK slå av alle sine FM-sendere i løpet av 2017. De aller fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM i flere år til.

Nå har ikke NRK sjekket om bruktbilene i artikkelen har FM-radio, men ettersom det har vært standard i biler i mange tiår kan vi kanskje regne med nye lokalradiolyttere i gamle biler de neste årene?

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar