Radionyheter

Adventstiden er i gang på lokalradioene

Mange norske lokalradioer satser ekstra på julehøytiden og ikke minst i adventstiden. Radio 3 Bodø er blant de som har startet sin egen julekalender. 

– Bodøs råeste adventskalender! Radio 3 er ikke beskjedne i sin presentasjon av det som gjennom flere år er blitt en populær tradisjon på lokalradioen.  I går var meldingen følgende:

– Endelig er det desember igjen og endelig er det klart for ny adventskalender her på kanalen! Luke 1 er herved åpent og i dagens luke kan du vinne et gavekort fra Bodø Sentrum på hele 1000,-

– Vi gjør det meste som normalt med vår populære adventskalender, i tillegg spiller vi som vanlig masse julemusikk og minst 3 låter i timen, forteller Benjamin Tvervik Solås i Radio 3 Bodø.

– Utover det er Eliteserien noe forsinket i år, så vi blir å bruke mye tid i desember på å følge seriemesterne Bodø/Glimt helt til siste slutt, legger Solås til.

En annen radio som satser litt ekstra i adventstiden er Sørlandsradioen.  Lokalradioen innfører en andel julemusikk i rotasjonen fra 1 desember, og tar dem ut senest på nyttårsaften. Neste fredag blir det også en spesiell advents-sending:

– 11 desember har vi en kveldssending med konkurranser og innringere i tradisjonell lokalradiostil. Denne fredagen har vi ekstra mange fine premier for å markere førjulstiden, forteller redaktør Jonas Bording.

Sørlandsradioen markerer også advent med å øke antall lykketall på radiobingoen, noe som øker vinnersjansene for de som spiller, ellers går det meste som normalt:

– Vi benytter tjenestene til Radionyhetene, og sender alle de åtte daglige timene med program fra Hanne, Kyrre og Endre. Disse leveres alle hverdager – også i jul og romjulen, så det er ikke behov for vikarer, sier Bording.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar