Åge Sten Nilsen - Foto: Runar Kjøsen/Nea Radio
Radionyheter

Åge Sten Nilsen blir programleder på lokalradio

Åge Sten Nilsen, kjent fra blant annet Wig Wam, har flyttet til Trøndelag og skal nå lede sitt helt eget program på Nea Radio.

Nea Radio er en av landets største lokalradioer med rundt 60 000 lyttere i uka. Radioen har bestandig fokusert på de norske artistene. Nå er en ekte rockestjerne på tur inn dørene hos den populære radiokanalen.

Åge Sten Nilsen er kjent fra Wig Wam, Ammunition og sine egenproduserte Queenshow, samtidig som han har en lang og variert solokarriere bak seg. For cirka et halvt år siden gjorde han trønder av seg, da han flyttet til Melhus. Nå blir han programleder hos Nea Radio med sitt helt eget show «HJELP! Jeg har blitt trønder».

I programmet tar Åge sin nye tilværelse som trønder på ramme alvor, når han skal bli kjent med sitt nye fylkes dialekt, historie, væremåte, klesstil og alt som kjennetegner det. I håp om å bli en EKTE trønder på sikt.  Hovedfokus vil likevel være på trønderske artister og trønderrocken som har en lang historie i området.

Nilsens første program hos kanalen blir lørdag 9. mai klokken 21, og deretter vil programmet gå fast på dette tidspunktet. I tillegg kommer programmet som podkast på strømmetjenester og i Nea Radios egen podkast-kanal. Åge på sin side lover god stemning.

– Jeg gleder meg enormt til å bli bedre kjent med folk, kultur og historie i mitt nye hjemfylke. Jeg har jobbet som programleder i både radio og tv tidligere, men dette er et helt nytt konsept jeg håper blir både underholdende, interessant og nyttig. Og forhåpentligvis ender jeg med å bli 100% trønder etter hvert, sier artisten.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar