Rolf Øvretveit i studio på Radio Sotra. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Akkurat slik det bør være

Rolf Øvretveit i Radio Sotra mener at det bare skulle mangle at lokalradio nå formelt har fått forlenget sine konsesjoner. 

Nyheten om at lokalradioene har fått lov til å bli på FM til utgangen av 2026 har vært å lese i mange medier, både nasjonale og ikke minst lokale.

I Vestland fylke har Bergensavisen tatt en telefon til redaktør og daglig leder i Radio Sotra, Rolf Øvretveit, som er godt fornøyd:

– Det er akkurat slik det bør være. Så vi fortsetter på både FM og nettradio. Vi håper også at det blir enda lenger, sier han.

Alle lokalradioer utenfor storbyene har fått videreført sine konsesjoner i fem år, uten endringer. For lokalradio på FM i storbyene er det innført en reklamegrense på bare 4 minutter pr. dag. Dette henger sammen med at Stortinget vedtok et forbud mot kommersiell lokalradio på FM i storbyene for å beskytte de store aktørene NRK, P4-gruppen og Bauer.

Fortsatt legger myndighetene opp til at lokalradioene også skal over på DAB, men den nye regjeringen har varslet at de vil utsette dette til 2031.

– Jeg mener at myndighetene aldri skulle satt i gang med Dab. Det er veldig kostbart, så samfunnet hadde spart masse penger. Det er litt som at de ikke har hørt at internett finnes, for å si det litt flåsete, sier Øvretveit i Radio Sotra til BA.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.