Skjermdump
Radionyheter

All informasjon om norske medier på et sted

Medietilsynet lanserer Mediedatabasen, som gir en samlet oversikt over alle norske medier, blant annet alle lokalradiostasjoner. 

– Det er viktig å holde seg oppdatert om hva som skjer i lokalsamfunnet, særlig i en unntakssituasjon som den vi er i nå, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Mediedatabasen gir en oversikt over nær 300 aviser, omkring 400 lokalradiostasjoner, cirka 30 nasjonale radiokanaler og et 30-talls tv-kanaler, hvor de finnes og hvem som eier dem. Via kart er det mulig å søke på kommuner eller fylker og se hvor de ulike mediene utgis.

– Vår nye oversikt gjør at alle på en enkel måte kan se hvilke medier som holder til i sitt nærområde, sier Velsand.

Informasjon om hvem som er redaktør, avisenes opplag og hvilke aviser som får hvor mye i produksjonstilskudd (den største mediestøtteordningen) er også tilgjengelig i databasen.

– Slik er mangfoldet av norske medier aldri vist frem tidligere. Mediedatabasen er en del av et større prosjekt i Medietilsynet, som handler om å gjøre informasjon om norske medier og det store mediemangfoldet vi har, mer tilgjengelig for flere. Medietilsynet forvalter store mengder data om norske medier. Nå samler og tilgjengeliggjør vi denne informasjonen, slik at det for eksempel blir lettere å se hvor i landet vi har aviser, radio og tv, og hvem som eier de ulike mediene, sier Velsand.

Se Mediedatabasen her

Mediedatabasen er en database som eies og driftes av Medietilsynet. Den viser blant annet hvilke lokalradiostasjoner som har tillatelse til å sende i hele eller deler av kommunen, og i hvilke kommuner spesifikke stasjoner har lov til å sende. For Dab hvilke riksdekkende radiostasjoner som har tillatelse til å sende i Norge.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar