Medarbeiderne i KSU24/7 April 2016
Radionyheter

Annonsørene er positive til lokalradio

Lokalradioene i Møre og Romsdal gleder seg over at NRK nå har slukket sine FM-sendere. De kan også melde at annonsørene er positive til at lokalradioene etterhvert blir igjen alene på FM i sitt område. 

NRK slo av sine FM-sendere i Nordland i januar og i går slo de også av sine FM-sendere i Møre og Romsdal, samt i Trøndelagsfylkene. Lokalradio.no har snakket med mange lokalradioer som er optimister og KSU 247 i Kristiansund har også fått gode tilbakemeldinger fra annonsørene:

– Vi har fått oppmerksomhet fra media og fra lyttere og lesere. Også mange av våre kunder har gitt tilbakemeldinger på at de følger slukkingen med spenning, og gjengs over tror de fleste at dette er positivt for KSU 247, sier daglig leder i radiostasjonen, Tore Lyngvær til lokalradio.no

KSU 247 er en av mange lokalradioer som fortsetter å sende på FM i minst 5 år til, den såkalte FM-slukkingen gjelder bare NRK, P4 og Radio Norge, samt noen av de store kommersielle lokalradioene i storbyene som ikke får lov av Stortinget å fortsette på FM.

I Midt-Norge er NRK allerede borte fra FM, mens P4, Radio Norge forsvinner i april, sammen med de største kommersielle lokalradioene i Trondheim. KSU247 i Kristiansund er optimister når de nå får fortsette på FM, der de vil være mer eller mindre alene fram til 2022:

– Tallene på antall FM radioer og biler uten DAB gjør at vi forventer en oppgang i lyttertallene, sier Lyngvær. Tall fra før jul viser at 7 av 10 bilradioer fortsatt ikke har DAB. KSU247 har tro på at de leverer et bra produkt og gjør bare mindre endringer for å nå flere lyttere:

 – Vi har ikke gjort noe spesielt i forbindelse med overgangen. Vi har tatt inn riksnyheter for å gi folk den oppdateringen, men ellers business as usual, avslutter Lyngvær.
KSU247 er ikke det eneste lokalradioen som er optimister i Midt-Norge. Tidligere denne uka snakket vi også med 1FM Molde, som også tro på flere lyttere.
– Ja, vi antar at det fremdeles vil bli stående igjen FM radioer i både hjem og biler hvor 1FM og den kristne nisjestasjonen Radio PS etterhvert vil være eneste alternativ. Hvor lenge fordelen med å sende på FM vil vare, blir spennende å se, sier Stian Viken i 1FM til lokalradio.no.
Radio 3 Bodø, som allerede har en måneds erfaring med å være alene på FM-nettet, anslår at de har hatt en økning på 40 % i lyttertallene.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar