Mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Arild Grande (Foto: Arbeiderpartiet)
Radionyheter

Arbeiderpartiet lover å styrke lokalradio

Det er viktig med mangfold i eteren, mener Arild Grande (Ap) og trekker fram lokalradio som noe som skal styrkes fremover. Han er imponert over hva Nea Radio har fått til i Sør-Trøndelag. 

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande diskuterte både radioframtid- og historie da han i forrige uke besøkte Norsk Radio og Fjernsynsmuseum i Sjøbygda i Selbu.

Han var imponert over det han så på radiomuseet, men hadde også en del å si om radioens fremtid da han ble intervjuet av Nea Radio:

– Vi ønsker at Norge skal være helt i front på radio, også i fremtiden. Nå er vi jo først i verden med overgangen til DAB, Det er viktig at det er med på bidra til et større mangfold og vi er særlig opptatt av at lokalradioen skal styrkes fremover, sa Grande blant annet.

– Stortinget må sikre gode og forutsigbare rammevilkår også for lokalradio. Nea Radio er et strålende eksempel på at det går faktisk an å lykkes om man jobber godt, sa stortingsrepresentanten.

Grande er fra Levanger og har vært i Selbu før, men hadde aldri tidligere besøkt Norsk Radio og Fjernsynsmuseum.

– Jeg har spilt flere ganger i Selbu kirke, ikke minst da jeg studerte, men her har jeg aldri vært, sa en imponert Grande da han møtte museumsbestyrer Jan Erik Steen i Sjøbygda denne uka.

Steen informerte blant annet om planene for å etablere Norsk Radio og Fjernsynsmuseum som en stiftelse, melder Nea Radio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar