Miksepult Radio Loland
Radionyheter

Årets beste radiouke

Uka før jul ble årets beste radiouke, målt i daglig oppslutning. Det viser tall fra Nielsen Media. 

I Uke 51, 2020 var det 65,2 % av befolkningen som lyttet til riksradio daglig. Det viser PPM-tallene som Nielsen Media Research lager. Lokalradio er ikke med på tallene og kommer i tillegg.

Det er den eneste uka i 2020 at riksradioene klarte over 65 % daglig oppslutning, og det utgjør 3, 039 millioner mennesker. I den samme uka i 2019 var det 3, 075 millioner lyttere, så vi må si at lyttertallene er på samme nivå som i fjor.

NRK og Bauer hadde en bra uke i uke 51 med henholdsvis 42,6 % og 16,0 % oppslutning. Det er ikke målt bedre for disse to aktørene de siste 10 ukene.  P4-gruppen hadde en total oppslutning på 26,7 %. Det er noe mindre enn uke 49.

Noe av forklaringen på de gode radiotallene er satsingen på rene julekanaler. P4-gruppens P7 Klem Julekanalen hadde en daglig oppslutning på 9,8 % i uke 50, mens Bauer Juleradioen p24-7 Kos opplevde en oppslutning på 5,5 %.

Dermed var Juleradioen større enn hovedkanalen til Bauer, Radio Norge, som bare hadde 4,2 %. Hovedkanalen til P4-gruppen, P4 Radio Hele Norge var imidlertid større enn Julekanalen på 11,4 %.

P4 har åpenbart mistet noen lyttere til sin søsterkanal med julemusikk, men trenden er ikke like tydelig for Radio Norge. Men, der er det Radio Vinyl som ser ut til å lekke til Juleradioen.

NRK har ikke satset like hardt på julekanaler, men NRK Super Jul og NRK Klassisk Jul har økt sin oppslutning de siste ukene før jul.

Som nevnt før er ikke tallene for lokalradio inkludert i PPM-målingene og vi må vente til rundt tredje uke i januar før vi får tallene for lokalradio i 4. kvartal.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar