Foto: Radio Bø
Radionyheter

Bare en eneste lokalradio slukkes

I dag slår NRK av sine FM-sendere i fire nye fylker. I Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland fortsetter alle lokalradioer å sende på FM, unntatt en. 

Det har vært litt forvirring rundt begrepet “enkelte lokalradioer slukker”, som brukes i informasjonen fra Medietilsynet og Digitialradio Norge.

Kort fortalt fortsetter de aller fleste lokalradioer i Norge å sende på FM, men Stortinget har lagt ned forbud mot lokalradio på FM i storbyene, av frykt for at de kan stjele lyttere fra NRK og de andre rikskanalene.

I Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland gjelder dette bare en eneste radio og det er NRJ (Energy) som har en sender på Hurum, som rammes av stortingsvedtaket.

Alle andre lokalradioer fortsetter å sende på FM i disse fire fylkene fram til minst 2022 og det er ikke bestemt at FM-nettet skal legges ned etter det.

I dag er det kun NRKs kanaler som forsvinner fra FM. De kommersielle rikskanalene P4 og Radio Norge ( og NRJ Hurum ) fortsetter å sende på FM i et par måneder til.

Det er verdt å merke seg at det så langt bare er Trondheim som er blitt rammet av forbudet mot lokalradio på FM. Her forsvant kommersiell lokalradio sist fredag, sammen med P4 og Radio Norge, mens NRK slo av sine sendere i februar.

I løpet av året vil NRK, P4 og Radio Norge slå av sine FM-sendere i hele landet, mens 189 lokalraidoer fortsetter å sende på FM i mange år fremover.

Du kan altså glede deg til mange nye år med radiokanaler som Radio Grenland, Radio Rjukan, Radio Randsfjord, Solørradioen, Radio Metro, Radio Modum, Hamarradioen, Radio Kongsvinger, Radio Hallingdal og mange mange andre lokalradioer

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar