Grafikk: Nkom
Radionyheter

Bauer Media har sikret seg Oslo

Det blir stadig færre ledige anleggskonsesjoner for lokal kringkasting. Nå har Bauer Media fått tildelt en konsesjon på først-til-mølla-prinsippet. Fortsatt er det åtte regioner der ingen har vist interesse for lokal DAB

Etter to tildelingsrunder var det litt overraskende at ingen hadde søkt på anleggskonsesjon for lokal DAB for Oslo + Asker og Bærum. Så sent som denne uka ble denne konsesjonen tildelt en aktør som tidligere har vært stor på lokalradio.

8 av de 37 regionene i lokalradioblokka står fortsatt ledige etter at Nkom og Medietilsynet to ganger har lyst ut anleggkonsesjoner og frekvenstillatelser.

Heretter er det slik at det er først-til-mølla-prinsippet som gjelder i de områdene hvor det fortsatt er ledige konsesjoner for lokal DAB.

Søknader på ledige lokalregioner som kommer inn til Medietilsynet og Nkom vil bli tildelt fortløpende. Søknader som har kommet inn samme dag, regnes som innkommet likt.

Dersom søknad om frekvenstillatelse og søknad om anleggskonsesjon til samme lokalregion kommer inn til tilsynene på ulike dager, legges datoen for mottak av den første søknaden til grunn.

Dersom det er innkommet to eller flere søknader til samme lokalregion på samme dag, vil tildelingen avgjøres ved auksjon. Auksjonen vil bli avholdt som en «lukket førstepris»-auksjon der søkerne leverer ett bud hver, og der det høyeste budet vinner.

Ordningen vil gjelde fram til og med 31. desember 2016.

 

HER ER DE LEDIGE OMRÅDENE:

9 RINGERIKE HALLINGDAL NUMEDAL 11D Ledig

13 AUST-AGDER 13D Ledig

20 HARDANGER 12A Ledig

21 SOGN 12C Ledig

22 FJORDANE 11C Ledig

27 FOSEN 11D Ledig

29 NAMDALEN 6A Ledig

37 ØST-FINNMARK 12C Ledig

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar