DAB-radio Pure Evoke D4 Foto: Pure
Radionyheter

BBC vil droppe FM-slukking

Det er overhengende fare for at Norge forblir det eneste landet som slukker FM. BBC går nå inn for å droppe planene om å tvinge lytterne fra FM og over på DAB. Det melder den respekterte avisen The Telegraph. 

BBCs radiosjef Bob Shennan vil i en tale på Radiodays Europe i morgen si at planene om FM-slukking vil begrense lytternes valgmuligheter og at DAB aldri kan bli et fullgodt alternativ til FM, melder avisen. I tillegg har ny internettbasert teknologi blitt mer aktuell for både radiobransjen og lytterne.

Vi må gjøre mer før vi vurderer en FM-slukking og den må være virkelig initiert av lytterne, mener Shennan. Han mener fortsatt at DAB er viktig, men må leve side om side med FM og internett.

Britiske myndigheter har tidligere varslet at de kan sette en slukkedato for FM når over 50 % av lyttingen er digital, et mål som nå er nådd.

Shennan mener at det er spesiellt viktig for allmennkringkastere som BBC å forbli på FM, blant annet fordi det fortsatt er mange biler som ikke har DAB-radio.

I Norge har den tvungne FM-slukkingen ført til at rikskanalene har mistet rundt 15 % av sine lyttere, mens mange lokalradioer har fått kraftig økt oppslutning. Den har dessverre også ført til at flere radiostasjoner har måtte legge ned.

LES MER OM DETTE: The Telegraph Ekstern lenke

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar