Illustrasjon. Foto: pixabay
Radionyheter

Ber Sp droppe returordning

Lokalradioene reagerer på forslaget fra Senterpartiet om å innføre en returordning for FM-radioer. Årsaken er enkel: Lokalradio fortsetter på FM i mange år fremover!

Mange lokalradiofolk har reagert med bekymring på forslaget fra dagens forslag fra Sp, som vil be regjeringen innføre en returordning for gamle FM-radioer. De frykter at mange vil kaste radioen sin på søpla når rikskanalene slår av sine FM-sendere neste år.

Leder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, mener at dette forslaget er helt feil å komme med så lenge lokalradioene fortsetter på FM:

– Hvis en slik ordning skulle bli vellykket vil det bety slutten for lokalradio, skriver Larsen i et brev til stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien, som fronter forslaget for Senterpartiet.

– Dette er sikkert en konsekvens som du som forslagstiller kanskje ikke hadde tenkt på. Som styreleder i Norsk Lokalradioforbund har jeg allerede fått mange negative reaksjoner fra medlemmene i distriktene på dette forslaget og håper derfor at du vil tenke gjennom denne saken en gang til, skriver Larsen videre.

De aller fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM minst fram til 2022 og det er ikke bestemt hva som skal skje med FM-nettet etter det. I tillegg kan man få inn utenlandsk radio og man kan få DAB på den gamle radioen hvis man kjøper en adapter. Det er altså liten grunn til å kaste radioen på søpla. Det er forøvrig også lite miljøvennlig!

– Alle lokalradioer med unntak av de fire største byene skal fortsette å sende på FM i første omgang fram til 2022. Alle disse har nylig fått fornyet lisensene sine. Det dreier seg om ganske mange lokale stasjoner som nå får en mulighet til å få økt lytteroppslutning, mener Larsen.

Han har allerede fått positiv tilbakemelding fra Tingelstad Wøien. I en mail til Larsen skriver hun:

– Jeg er absolutt for best mulig vilkår for lokalradioen!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar