Illustrasjon: Pål Lomeland
Radionyheter

Ber valgdirektoratet samarbeide med lokalradio

En lokalradio i Rogaland har bedt myndighetene om å annonsere på lokalradio foran lokalvalget neste år.

Rolf Pedersen fra Siddis Radio har tatt iniativ overfor Valgdirektoratet om valg og lokalradio. Han mener at det er gode grunner for at myndighetene bør bruke penger på lokalradio foran kommune og fylkestingsvalg 2019:

– Vedrørende arbeidet med å få flere til å stemme ved kommunevalget er det svært viktig å få til et samarbeid med lokalradioene. Vi har i alle år bidratt til at alle politiske partier har fått komme i studio med sine politiske forslag, og alltid henvist til at folk må benytte stemmeretten, sier Pedersen.

– Her i Rogaland er vi 4 lokalradioer som alle inviterer politikerne jevnlig i studio. Siddis radio er en delvis «talk radio» og har konsesjon for Rogaland og Sunnhordaland, sier Pedersen.

Han peker på at Staten rykker inn store annonser i avisene, uten at lokalradioene har mottatt noe som helst.

– Innvandrere leser ikke aviser. De lytter på radio fordi de skjønner det. Ungdom lytter på radio, det gjør også de over 50 som ikke gidder å benytte seg av stemmeretten. Radio er et meget viktig media, mener redaktøren i Siddis Radio.

Han skriver i et konkret forslag til Valgdirektoratet at det er enkelt å produsere annonse‐spotter med enkle budskap som sendes til ca. 30‐40 lokalradioer i Norge, med sending 14 dager før valget.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar