Radionyheter

Bilforhandlere feilinformerer om DAB

Norsk lokalradioforbund reagerer på at bilforhandlere i Trøndelag gir kundene beskjed om at FM-nettet stenges og at man må kjøpe DAB-radio. Alle som har greie på radio vet jo at dette er helt feil. 

Det er Nea Radio som har tatt opp saken, etter at de fikk tips om en SMS-kampanje som flere av de store bilforhandlerne har satt i gang. Der heter det at FM-nettet stenger i Trøndelag om to måneder og at man da må ha DAB for å høre radio.

– Dette er direkte feil og dessverre ikke et enestående eksempel, sier daglig leder i Norsk Lokalradioforbund, Pål Lomeland. Han mener det er mye villedende informasjon ute og går i forbindelse med de nasjonale kanalenes overgang fra FM til DAB.

– Det er ikke bare bilbransjen som feilinformerer. Også leverandører av husholdningselektronikk og media bidrar med misvisende opplysninger, sier Lomeland.

– Lokalradioforbindet bruker mye tid på å informere om det digitale skiftet, fordi svært mange er uvitende om at de fleste lokalradioer fortsetter på FM også etter at de nasjonale aktørene går over til DAB de neste månedene, sier han til Nea Radio. Han mener uvitenhet er årsak til dette.

– I de aller fleste tilfeller handler ikke dette om vond vilje, men generelt om manglende kunnskaper omkring digitaliseringen. Vi monitorerer nyhetsbildet og forbrukerinformasjon på nett så godt det lar seg gjøre og forsøker å veilede media og andre til å opptre med etterrettelig informasjon.

Atle Fæmundshytten er ettermarkedssjef hos Røros Auto – en av bilforhandlerne som har gått ut med SMS om at FM blir lagt ned i 2017. Han innrømmer at det er kommet med feil informasjon i kampanjen.

– Dette har kommet ut med uheldig og uriktig formulering, sier han og lover å sende ut ny og riktig informasjon til sine kunder.

SE SAKEN OG HØR INTERVJUET HER

Det å bytte ut en bilradio fra FM til DAB kan bli svært dyrt, opp mot 18 000 kroner ifølge en artikkel på nrk.no, som har snakket med kundeveileder Bjørnar Lie på bilverkstedet Flygt Bil i Bodø

– I moderne biler der radioen er en del av bilens interiør, så kreves det en større jobb om man ønsker å få byttet ut hele radioen. En skal ha alt fra rattstyring, navigasjon og ryggekamera til å fungere etter en slik utskifting. Med deler og alt, blir det fort dyrt. Opp mot 17.000 til 18.000 kroner, avhengig av utstyret, sier Lie.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar