Studio - Foto: Radio Luster
Radionyheter

Festival, klabb og babb ga bingosuksess og telefonstorm

Det var så mange som ville høre på radiobingo at nettradioen knelte på Radio Luster. Det hele hadde trolig sammenheng med en lokal festival. 

Forrige uke ble Fjellsportfestivalen arrangert i Sogndal. På grunn av korona-restriksjoner måtte en del aktiviteter avlyses. Blant annet måtte den tradisjonelle basaren avlyses og i stedet anbefalte arrangøren deltakerne å prøve radiobingoen på Radio Luster.

Det fikk uventede konsekvenser. Det ble nemlig så mange som ville høre på nettradio-streamen at lokalradioen fikk store tekniske problemer:

– Nettradioen tok til å juksa. Volumet vart ustabilt og han datt ut for enkelte. Me måtte stoppa heile bingoen før me kom i gang att, forteller styre- og programleiar i Radio Luster, Finn Skare til Sogn Avis.

De fleste som spiller radiobingo på Radio Luster hører fortsatt på FM, men plutselig økte antallet brukere på nettradioen med minst 70 % like før bingoen skulle begynne. Og, når radiobingoen stoppet opp begynte telefonene å kime:

– Me var to stykke som prøvde å ta unna, og me svarte i eitt begge to. Det var i alle fall fleire titals, men me måtte berre stå i det og passa på at alle fekk svar. Og at alle fekk med seg tala, sier Skare.

Fjellsportfestivalen hadde skrevet om radiobingoen til Radio Luster både i festivalprogrammet og på diverse sosiale medier og det var trolig det som var årsaken til at så mange plutselig ville spille radiobingo, mener Stian Stedje Hofslundsengen i festival-ledelsen:

– Det vart nesten for mykje, for eg høyrde det vart litt klabb og babb i starten av sendinga. Først vart det heilt stilt, så litt musikk før dei kom skikkeleg i gang att. Me tykte først det var litt tøft at me fekk systemet til å knela, men det var bra dei kom i gang att så ikkje radiokvelden til folk vart øydelagt, sier Hofslundsengen til Sogn Avis.

Radiobingoen gikk bra allerede før de fikk hjelp av Fjellsportfestivalen. Hver uke spiller mellom 300 og 400 mennesker radiobingo på Radio Luster.

Kilde: Sogn Avis

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar