Motiv fra et av Radio DSFs mange sendepunkter . (Foto: Eivind Engberg)
Radionyheter

Blir for dyrt å være på DAB

Radio DSF vil ikke lenger sende på lokal DAB i Troms. Det er ikke leieprisen de reagerer på, men uten mer tilskudd fra det offentlige blir det for dyrt, opplyser lokalradioen.  Dette får også konsekvenser for utleier.

Radio DSF er en lokalradio som opprinnelig sender fra Karasjok og som er på FM og DAB i Finnmark. De har i en periode vært å høre på DAB i region 35 Nord-Troms, men styret i Radio DSF har bestemt at de dropper satsingen i Troms. Det gjelder også den planlagte dekningen av Sør-Troms, region 34, til tross for at lokalradioen har fått tilskudd til oppstart.

– Vi ble i årets tildeling tildelt kr 50 000 i støtte for å starte opp igjen sendinger på DAB i region 34, der vi hadde sendinger inntil i fjor. Men etter nøye vurderinger har vi sett at det totalt sett blir for dyrt å gjenoppstarte sendinger i region 34 uten større tilskudd. Vi har derfor kommet til at vi likevel ikke kan starte opp igjen der, skriver Tormod Gusland i Radio DSF i et brev til Medietilsynet.

Der går det også fram at lokalradioen dropper å sende i region 35 også og velger å konsentrere seg om Finnmark.

– Bakgrunnen for vår beslutning er at kostnadene med å opprettholde sendingene er store i forhold til gaveinntektene vi får fra lytterne i dette området. Leiekostnadene til anleggskonsesjonær er en betydelig kostnad, og musikkavgifter til Tono og Gramo vil bli ennå høyere hvis vi skal starte opp igjen i Sør-Troms, skriver Gusland.

Dersom Radio DSF ikke starter opp som planlagt, vil det få en  økonomisk konsekvens for Radio Bardufoss, da de har forventet, og budsjettert med at DSF skulle starte opp igjen der som leietaker hos dem.

Radio DSF har derfor bedt Medietilsynet om å muligheten til å overføre tilskuddet på 50 000 kroner til Radio Bardufoss, går det fram av korrespondansen. Lokalradio.no har ikke funnet svaret på akkurat denne henvendelsen.

 

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.