Studio, Radio Grenland
Radionyheter

Blir store på lokal DAB

Jærradiogruppen vil ha styringen selv og blir en av de største aktørene på lokal DAB etter nyttår. De sikret seg anleggskonsesjoner i hele fem av områdene som ble utlyst.  

Det har vært mye fokus på auksjonen og ikke minst at FK Haugesund overraskende kastet seg inn i kampen om lokal DAB. Men i samme fylke sitter Jærradiogruppen nå og har kontroll på de lokale DAB-konsesjonene i hele fem regioner.

Alle disse ble tildelt uten konkurranse og det betyr at det er Jærradiogruppen som står for den lokale DAB-utbyggingen i Vestfold, Nedre Telemark, Jæren og Dalane, Ryfylke og Sunnmøre. Dette er områder der gruppen i dag driver lokalradio på FM-båndet.

– Som største aktør i regionene der radioene våre opererer synes vi det var viktig å ha styringen selv på utbygging av sendernettene fremover. Standarden og ikke minst prisen på senderene utvikler seg raskt, og derfor er det viktig for oss å kunne styre prosessene, sier Aslak Skretting i Jærradiogruppen.

Selv om de satser på DAB vil lokalradioene fortsette på FM inntil videre.

– Vi synes først og fremst det var viktig for hele denne prosessen at lokalradiobransjen de fleste steder fikk de fem årene ekstra til å håndtere overgangen. Dette fordi radioene nå har den tryggheten FM-lyttingen gir i ryggen når de skal starte sendinger også på DAB, sier Skretting.

Jærradiogruppen ble selv rammet av stortingsvedtaket som tvang de største lokalradioene av FM mot sin vilje.

– En av stasjonene våre, Radio Sandnes, fikk ikke ta del i overgangsordningen på 5 år, og det er nærliggende å se for seg at det der vi vil bygge ut først, påpeker Skretting.

– Vårt fokus er først og fremst på å lage best mulig radio for lytterene våre uavhengig av senderteknologi, men en av radioene våre sender på DAB allerede – og nå som konsesjonene er tildelt starter arbeidet med å planlegge hvordan vi vil bygge ut våre regioner.

Jærradiogruppen driver lokalradio i en rekke fylker, blant annet Radio Tønsberg i Vestfold, Radio Grenland i Telemark og Radio Ålesund på Sunnmøre, i tillegg til flere stasjoner i sitt eget hjemområde i Rogaland.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar