Jonas Bording i Radionyhetene. Foto: Håvard Smeland
Radionyheter

Bording Media overtar Radio Grimstad

Bording Media har overtatt aksjemajoriteten i Radio Grimstad. Den nye eieren som i slutten av november også sikret seg FM-konsesjon i Risør, er allerede i gang med å sette sitt preg på radiostasjonen. Mer sendetid, bredere programtilbud og flere stemmer er allerede på plass.

– Jeg fikk tilbud om å overta driften av Radio Grimstad fordi de to nøkkelpersonene begge går av med pensjon ved årsskiftet. Det synes jeg var veldig spennende, og er nå i full gang med driften. Det er moro å drive radio – og det er hovedårsaken til dette, Planen er å videreføre driften, men på min egen måte. Målet er å få
stasjonen på DAB i tilegg til FM i løpet av månedene som kommer, sier daglig leder Jonas Bording til lokalradio.no.

For en drøy måned siden ble det kjent at hans selskap Bording Media også er tildelt konsesjon for å drive lokalradio for Risør og Gjerstad. Selskapet har fra før anleggskonsesjon for å bygge og drifte lokalt DAB-nett i Aust-Agder fylke og leverer også nyhets-og innholdstjenester for lokalradio under navnet Radionyhetene. Det er sistnevnte som tilfører Radio Grimstad nødvendig lokalt innhold.

– Det er allerede flere nye stemmer på lufta. Det er ikke rom for flere ansatte og store utgifter. Men, det løses ved at vi bruker programelementene som lages av Radionyhetene / Bording Media for alt de er verdt. Vi sender nyheter, avisrunde, værvarsel og ikke minst programstikk fra Kyrre Dahl, Endre Lundgren og Hanne Fleischer. Disse brukes også av andre radiostasjoner. Men, for lytterene i Grimstad er det disse som er stemmene på lokalradioene. De fyller eteren fra ni til tre på hverdager. Jeg har lagt vekt på å bruke en lokal stemme på stasjonsjinglene, lokalt værvarsel, lokale henvisninger og navn for å gjøre stasjonen nær og relevant for lytterene, forklarer Bording.

– Vil stasjonens ansatte og frivillige fortsette som før?

– Det er ikke snakk om mange frivillige medarbeidere. Men, vi jobber med å videreføre godt innarbeidede programmer.

Radio Grimstad innehar en allmennradiokonsesjon med dekning i Grimstad kommune. De sender på FM 107,7, en frekvens de deler med Misjonsradioen i Grimstad. Frem til Bording Media kom på banen var radiostasjonen eid av en rekke ulike aksjonærer, der største enkelteier var avisen Grimstad Adressetidende. Det er den Agderposten-eide lokalavisen som har overdratt aksjene til Bording Media.

Radio Grimstad har i de siste tre årene hatt en jevn omsetning på 1,9 millioner kroner, med et lite plussresultat alle årene. Stasjonens viktigste inntektskilde frem til nå har vært radiobingo.

Les mer her: http://www.lokalradio.no/finn-din-lokalradio/radiostasjon/radio-grimstad/ og her http://www.radiogrimstad.no

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar