BBC locals logo
Radionyheter

Britisk lokalradio får sende BBC

Akkurat som lokalradio i Norge kan bruke NRK, får nå lokalradiostasjoner i Storbritannia lov til å bruke nyhetene fra BBC. 

Her hjemme har det lenge eksistert en avtale som tilsier at lokalradio som ønsker det kan bruke innhold fra NRK i en krise-situasjon og i noen tilfeller er det slik at NRK skal videresendes.

Nå får også britiske lokalradioer den samme muligheten, altså til å sende lokale nyheter fra BBC. Fra før har små nærradioer fått anledning til å benytte seg av dette, men denne uka ble det avtalt at også kommersielle lokalradioer kan sende BBCs lokale sending, dersom radiostasjonen ikke selv har ressurser til å levere nyheter.

Ken MacQuarrie, Director of BBC Nations and Regions, sier til Radio Today:

– Vi har blitt kontaktet av en rekke stasjoner som har bedt om vår hjelp og vi ønsker å støtte opp om lokalradio i denne vanskelige tiden. Det er nå viktigere enn noensinne at troverdige nyheter er tilgjengelig overalt, men lokale redaksjoner kan selv være påvirket av koronaviruset og derfor gjør vi våre lokalnyheter tilgjengelig for dem.

Norsk Lokalradioforbund og NRK har lenge hatt et samarbeid om beredskap og har i anledning korona-krisen inngått en avtale som gir lokalradioene adgang til å videredistribuere NRKs nyhetssendinger og produksjoner fra nasjonale pressekonferanser.

Avtalen mellom NRK og lokalradioene  er av midlertidig karakter og strakk seg i første omgang til 30. mars, men avtalen ble senere forlenget helt til 31. mai.

– Vi deler gjerne med norske lokalradioer der vi kan. Også vi syns det er viktig at lokalradioenes lyttere skal få tilgang på viktig nasjonal informasjon i en alvorlig krise for Norge, sa redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, Grethe Gynnild-Johnsen, da avtalen først ble kjent.

– Dette er tiltak som betyr mye i den ekstraordinære situasjonen vi nå befinner oss i, spesielt for de minste lokalradioene. Lokalradioene har over 600 000 lyttere på daglig basis og er for mange en viktig kilde til informasjon i den prekære stituasjonen som preger det norske samfunnet. Det er et skrikende behov for etterrettelig og oppdatert informasjon i lokalsamfunn over hele landet, og så fort som utviklingen nå går fra dag til dag er denne bistanden fra NRK noe lokalradioene setter stor pris på, sa Aslak Skretting, som er styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Medietilsynet har gjort det klart at denne avtalen også gjelder for lokalradioer i storbyene, som normalt har forbud mot videresendinger.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar