DAB-radio Pure Evoke D4 Foto: Pure
Radionyheter

Bruker 200 millioner kroner ekstra på DAB

Selv om NRK skryter av god dekning på DAB setter statskanalen opp 250 nye DAB-sendere, for å forbedre dekningen. Regningen blir på 200 millioner kroner. 

Allerede i 2014 fikk vi vite at NRK hadde oppfyllt de vilkårene for dekning som siden førte til at Stortinget vedtok FM-slukking av rikskanalene. Ifølge NRK er dekningen på 99,7 % av befolkningen.

Likevel har NRK i etterkant fått mange klager og tilbakemeldinger på dårlig dekning, noe statskanalen i hovedsak mener skyldes dårlig mottak som feil monterte antenner etc.

Nå skriver Dagens Næringsliv at NRK setter opp 250 nye sendere for å gi bedre dekning. Dette skal bringe det samlede nettet opp i 1000 DAB-sendere.

100 av disse senderne blir montert av Telenorselskapet Norkring i år, mens 150 nye sendere ble satt opp i 2015 og 2016. Det er Norkring som eier og driver nettet, med NRK som leietager.

– På bakgrunn av tilbakemeldinger fra publikum og egne målinger har vi funnet steder der vi har ønsket å bedre nettet, sier Øyvind Vasaasen, som er hovedansvarlig for NRKs dabprosjekt.

– Det er veldig positivt at folk faktisk ønsker dekning og at det er trykk på oss for å bedre dekningen utover det politikerne satte som et krav, sier han til Dagens Næringsliv.

De 250 ekstra senderne vil føre til at NRKs leieutgifter øker med 10 millioner kroner i året. Ifølge DN vil dette utgjøre en ekstra kostnad på 200 millioner kroner.

FM-slukkingen gjelder NRK, P4 og Radio Norge. De aller fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM, men mange lokalradioer bruker nå millioner av kroner for å sette opp sine egne lokale DAB-nett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar