Norge, illustrasjon Foto: Pixabay
Radionyheter

Buskerud best på lokalradio

Buskerud er det beste lokalradio-fylket i landet, ifølge ferske lyttertall fra TNS Gallup. 21 % hørte på lokalradio daglig i Buskerud i tredje kvartal. 

I Buskerud finner man lokalradioer som Radio Metro og NRJ, samt flere andre. Samlet har lokalradioene i fylket hatt en økning i daglig oppslutning fra 15 til 21 % fra andre til tredje kvartal, viser lokalradioundersøkelsen.

Legg merke til at dette tallet også inkluderer lokalradioer som ikke er med i selve undersøkelsen, da spørsmålet er om respondenten har hørt på lokalradio siste døgn.

Andre fylker som gjør det bra på lokalradiosiden er Rogaland (19) og Sør-Trøndelag (18). I begge disse fylkene finner man lokalradioer som er eller har vært Norges mest populære i seg selv, som Nea Radio og Radio 102.

Lokalradio står også sterkt i Oslo og Akershus (17%), og nå er Østfold tilbake som lokalradiofylke med hele 16 % daglig oppslutning, mot bare 10 % i andre kvartal.

Blant overraskelsene på denne lista finner man Nord-Trøndelag, der 12 % hører på lokalradio, til tross for at ingen lokalradioer måles spesifikt i fylket. Kan det skyldes at man i deler av fylket får inn lokalradio fra Trondheim?

Helt nederst på lista ligger som vanlig Sogn og Fjordane, der bare 3 % hører på lokalradio.  Dette er et fylke der ingen lokalradioer er med på lokalradioundersøkelsen.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar