Jan Erik Steen, med Verdens største radio - Foto: Nea Radio
Radionyheter

Bygger verdens største radio

Styreleder i Nea Radio, Jan Erik Steen, har store ambisjoner. Snart kan du oppleve verdens største radio i hans radiomuseum i Sjøbygda i Trøndelag. 

Norsk Radio og Fjernsynsmuseum er blitt en stor attraksjon i Trøndelag, til tross for plasseringen et godt stykke fra Selbu og enda lenger fra Trondheim.

Det er Jan Erik Steen som er museumsdirektør, i tillegg til at han er styreleder i den suksessfulle lokalradioen Nea Radio.

Nå er det snart klart for ny sesong på museet og Steen varsler flere nyheter, blant annet skal han sette opp det han kaller verdens største radio. Radioapparatet blir på nesten 4 kvadratmeter og blir satt opp på veggen utenfor museet.

– Det har jo vært nøkkelradioer opp gjennom, Radionette kom med en som hadde FM i 1956. Det var ganske revolusjonerende ganske og den første vi kjøpte hjemme. Den har jeg hatt mye glede av som ungdom, da jeg hørte på Radio Luxembourg, forteller Steen til Nea Radio.

Nå skal han sette opp en diger utgave av denne radioen på Norsk Radio og fjernsynsmuseum. Den skal stå på utsiden med lys på og den skal selvsagt stå på Radio Luxembourg når folk kommer.

– Det blir flott reklame, det blir et trekkplaster og morsomt å vise fram i tillegg, sier Steen.

Steen bygger også et nytt TV-studio i fjernsynsmuseet som er på hele 48 kvadratmeter og er tilnærmet likt NRK sitt aller første studio, inkludert en imponerende regiavdeling bak selve studioet.

Hans Rotmo er blant artistene som skal spille i årets sesong ute ved Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum. – Vi har tro på at det går an å arrangere konserter utover sommeren, sier Jan Erik Steen som er museumsdirektør.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar