Svein Larsen i 2016, da han var leder i Norsk Lokalradioforbund,
Radionyheter

DAB: Dommedag eller åpenbaring

Digitalisering av radio i fokus på Nordiske Mediedager i Bergen, med leder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen, i panelet.

Det kan bli en spennende seanse når Larsen møter Kenneth Andresen fra P4 og Marius Lillelien fra NRK i Bergen i dag. Der foregår Nordiske Mediedager, som generelt henvender seg mer til avis og tv. Ordstyrer er Erik Hanøy som har 26 års radioerfaring fra blant annet Radio 1 og NRK Hordaland.

“Det digitale radioskiftet – Dommedag eller åpenbaring”, er overskriften på sesjonen som starter kl 15.00. Alt overføres LIVE PÅ NETT-TV

Dette er hva konferansen skriver om sesjonen: Dette året er historisk. Det er det siste året vi har FM-båndet for riksradio i Norge. Fra og med 2017 slukkes senderne, og vi skal over på skurrefrie DAB+, som det første landet i verden.

Dette innebærer det største skiftet i norsk radiohistorie, og mange er spente på hva overgangen vil bety for radioens videre liv. Hva skjer når en lokal radio blir like tilgjengelig som P1, P4 og Radio Norge? Hvordan skal de store kanalene beholde sine posisjoner når vi går fra 5 til 25 riksdekkende radiokanaler?

Alt dette skjer i en tid hvor radioen står sterkere enn noen gang, og radio er mer populært enn TV. Vil det digitale skiftet bety dommedag eller styrke radioens posisjon i Norge?

I denne sesjonen prøver vi å finne svar på akkurat det. Du får også vite alt du trenger å vite om hvorfor man går over til DAB og hva slags planer de ulike kanalene har for å møte endringene. Og hva mener lytterne, egentlig?

Radiosjef i NRK, Marius Lillelien, drar oss gjennom bakgrunnen for det digitale skiftet og hva som skjer neste år. Du får også møte sentrale skikkelser i norsk radiobransje.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar