Stian Viken og Hanne Fleischer i 1 FM. Foto: 1 FM Molde
Radionyheter

DAB-forviklinger i Møre og Romsdal

Det lokale DAB-nettverket til 1 FM Molde er midertidig redusert etter klage fra den lokale flyplassen, men 1 FM jobber hardt med en løsning.  Lytterne kan heldigvis fortsatt høre lokalradioen på FM og på DAB.

Lokalradioen 1 FM i Møre og Romsdal har måtte stenge ned den ene av sine to DAB-sendere etter et hastevedtak i Nkom. Årsaken er at Avinor har klaget over støy på frekvensen som brukes til kommunikasjon på Molde Lufthavn.

Mer konkret så har det vært forstyrrelser på frekvensen som brukes til kommunikasjon mellom flytårnet og fly som er i ferd med å lande eller lette ved flyplassen. Nkom gjorde en kontroll som avslørte at forstyrrelsene kommer fra en DAB-sender tilhørende 1 FM.

– Årsaken til at 1FM sin sender forstyrrer Avinor skyldes mest sannsynlig at antennen til DAB-senderen er rundstrålende og at den er plassert i samme høyde som, og kun 3 meter fra senderantennen til Avinor, står det i brevet fra Nkom til 1 FM.

Stian Viken i 1 FM forteller at det jobbes iherdig med å finne en løsning og at de selvsagt forholder seg til Nkom, som har bedt 1FM om å stenge senderen inntil man er sikker på at forstyrrelsene forsvinner.

– Ting drar litt ut i tid på grunn av ferieavvikling. Vi har heldigvis en annen sender i drift som dekker Molde, Vestnes, Aukra og deler av Midsund. Det er Fræna som er mest rammet, forteller Viken til lokalradio.no

1 FM sender altså fortsatt på DAB i store deler av sitt konsesjonsområde, og ikke minst er 1 FM fortsatt tilgjengelig på FM og som nettradio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar