Illustrasjon: DAB-sender
Radionyheter

DAB-kluss for lokalradio

En lokalradio har fått bot fra Nkom for å ha forstyrret DAB-sendingene til NRK og de andre rikskanalene. 

Nkom er mer enn irritert på en norsk lokalradio som satte opp en DAB-sender i sine egne lokaler. Dette førte til utfall av både riks og regionblokka på DAB i det samme området. Det betyr at NRK, P4 og Bauer Media opplevde utfall.

Da telekom-myndighetene fikk de første meldingene om utfall i dette området ringte de lokalradioen for å sjekke om alle deres sendere var etter forskriftene, noe lokalradioen hevdet de var.

Derfor måtte Nkom rykke ut og sjekke hvor feilen lå og kom dermed fram til lokaler som lokalradioen disponerer. Der viste det seg at det sto en DAB-sender som var påslått og som ble identifisert til å være årsaken til forstyrrelsene på de andre kanalene. Det var ikke gitt tillatelse til å sette opp en slik sender på dette punktet.

Lederen for lokalradioen opplyste at denne senderen bare var slått på som en test før den skulle flyttes ut til det faktiske lovlige senderpunktet.

Dermed har NKom kommet fram til at lokalradioen både har sendt ulovlig og i tillegg gitt uriktige opplysninger når de ble konfrontert med dette.

Det betyr at lokalradioen får et overtredelsesgebyr som er oppad begrenset til 10 000 kroner.

NB: Lokalradio.no ønsker ikke å navngi denne lokalradioen og skriver derfor heller ikke hvor i landet dette har skjedd.  Senderen på bildet har ikke noe med saken å gjøre. All informasjon hentet fra Nkom

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar