Illustrasjon bilradio Foto: Pixabay
Radionyheter

DAB-radio sterkt involvert i dødsulykke

En DAB-radio hadde trolig en stor betydning for en tragisk trafikkulykke i desember 2016. Det mener Ulykkesanalysesgruppen

En 61 år gammel mann på rulleski døde da han ble påkjørt av en bil på Romerike for nesten to år siden. Bilføreren, en mann i 40-årene, ble tiltalt for grov uaktsomhet i trafikken og saken går nå i Øvre Romerike tingrett.  Han nektet straffskyld.

Undersøkelser av Ulykkesanalysegruppa (UAG) til Statens vegvesen viser at mannen i 40-årene hadde fått ettermontert en DAB-radio i tillegg til en GPS-holder i frontruta. Det mener UAG mest sannsynlig hadde stor betydning for ulykken, skriver Romerikes Blad.

UAG mener også at det var av stor betydning at den avdøde ikke var tilstrekkelig synlig til tross for at han hadde på seg  refleksvest.

Den tiltalte husker svært lite av påkjørselen og i retten understreket han  flere ganger at han ikke har sett 61-åringen på rulleski:

– Jeg kom rundt svingen og det første jeg husker er smellet fra da han traff bilen. Jeg så ham ikke før det, sa mannen ifølge Romerikes Blad.

OPPDATERT: Saken er noe forandret, ettersom det er noe uklart om det er snakk om en DAB-adapter i frontruta eller en vanlig DAB-radio montert inn i dashbordet. 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar